Concert in Sparrendaal
Concert in Sparrendaal THIM

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

7 februari 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

8 februari 2019

Driebergen

Classic film café 'Februari op z'n Frans'
19:30 Buzzigburglaan 1
Classic film café vertoont in februari altijd een Franse speelfilm, dit keer de film 'Le chateau de ma mere' uit 1990. Een intiem, nostalgische kijk op de jeugdjaren van de schrijver Marcel Pagnol in de glooiende heuvels van de Provence begin 20ste- eeuw. Te zien in de Openbare bibliotheek Driebergen. Inloop 19.30 uur, start film 20.00 uur. De entree is 6 euro. Telefonisch aanmelden is aan te raden en kan via 0343-517981.

Maarn

Open zolder Raadhuis Maarn
10:00 Raadhuisplein 1
Belangstellenden zijn welkom op de geheel in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn. De toegang en de koffie zijn gratis. Om 11.00 uur is er een bijzondere en afwisselende fotopresentatie van bankjes op allerlei plaatsen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemaakt door Gerrit Oskam. Kees van Lambalgen van de Cultuur Historische Commissie geeft een beschrijving van het gebied rond de bankjes. Bezoekers moeten wel een trap kunnen bestijgen.

Verborgen verhalen Poortgebouw Huis Doorn
14:00 Langbroekerweg 10
In Huis Doorn is er de unieke gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Poortgebouw dat normaal niet opengesteld is voor bezoekers. Het is in 1920 in opdracht van Wilhelm II gebouwd naar een ontwerp van de Amersfoortse architect Pothoven. Er wordt aandacht besteed aan de verborgen verhalen achter bepaalde objecten en bijzondere gebeurtenissen die in bepaalde ruimtes plaatsvonden. De rondleidingen zijn om 14.00 en 15.00 uur en duren 45 minuten. Reserveren verplicht en verzamelen bij de kassa van Huis Doorn. Tickets kosten 6 euro (Museum jaarkaart 3 euro).

Leersum

Dirk Scheele viert feest in Leersum
15:00 Hoflaan 29
Dirk Scheele zorgt in De Binder voor een muzikaal feesttheater voor kinderen vanaf twee jaar. Met vrolijke liedjes neemt Dirk ze mee op reis door zijn huis, waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola, bekend uit de afleveringen van Huis-, tuin- en keukenavonturen, zijn er natuurlijk bij. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. Of doe mee aan de Pantoffelpolonaise. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn online te bestellen via de website www.bibliotheekzout.nl/theater. De Binder is gevestigd aan de Hoflaan 29.

Driebergen

Friese toneelavond in Zeist
20:00 Boterbloem 1
Toneelvereniging Bûtenpost speelt om 20.00 uur de klucht 'De tante fan Charly' in de Noorderlichtgemeente, Bergweg 92B, in Zeist. Korte inhoud. Twee vrienden, Rogier en Charles zijn verliefd op Eline en Celine. De vader van de meisjes, Olivier Heemstede, is niet erg gecharmeerd van de jongens. Er wordt namelijk beweerd dat de vader van Rogier het familiekapitaal er door gejaagd heeft. Dan blijkt dat de steenrijke tante van Charles, weduwe Donna Lucia d'Alvadorez uit Brazilië, van plan is om naar Fryslân te komen. Info via e-mail kvanhoeij@gmail.com of telefoonnummer 06-50540181.

Voorstelling 'HUIS in huis'
20:00 Hoofdstraat 89

In de voorstelling 'HUIS in huis' spelen de bijzondere huizen van Vereniging Hendrick de Keyser de hoofdrol. De komende maanden maakt de voorstelling een tournee langs een aantal van de mooiste huizen van Nederland. Een uitgelezen kans om deze pareltjes van de Nederlandse architectuur van binnen te zien én het internationaal befaamde ensemble Quink te horen. Op zaterdag 9 februari is de voorstelling op buitenplaats Sparrendaal in Driebergen te zien. Een literair concert over de ziel van een oud huis. Tickets via www.hendrickdekeyser.nl/huis.

Amerongen

Jazzconcert Yuri Honing zaterdag 9 febr
20:15 Burg.Jhr.H van den Boschstraat 44
Buitenlust presenteert in samenwerking met de Napoleonschuur een Jazzconcert met het Yuri Honing Acoustic Quartet. Saxofonist Yuri Honing staat al jaren aan de internationale top. Maak er een compleet avondje uit van, dineer voor het concert in één van deze vier deelnemende restaurants Buitenlust, De Hooge Heerlijckheid, Herberg Den Rooden Leeuw en Il Sogno Zuylestein. Daar zijn ook de kaartjes voor het concert te koop. De Napoleonschuur zit aan de Burg.Jhr. H.van den Boschstraat 44. Dd Zaal gaat om 19.30 uur open. De toegangsprijs is 30 euro inclusief koffie en friandises. Meer informatie via www.buitenlust-amerongen.nl.

10 februari 2019

Doorn

Op zoek naar sporen van vroeger
13:30 Maarsbergseweg 1
Het is niet alleen de natuurpracht die verrast in de Kaapse Bossen in Doorn. Als je goed kijkt, zie je ook oude sporen middenin het Nationale Park Utrechtse Heuevelrug. Verhalen uit vroegere tijden. Wandel mee met de gids en kijk wat het landschap vertelt. Doorkruis oude karrensporen en loop verder langs boswallen, eikenhakhout en de Doornse kei. De gids laat de wandelaars met andere ogen kijken naar het bos. Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.nm.nl/kaapsebossen.

Driebergen-Rijsenburg

Mossenwandeling op Bornia
14:00 Traaij 286
IVN houdt een wandeling om mooie mossen te gaan bekijken op Bornia, om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats Bornia aan de Traaij. Ze gaan de wandelaars veel bijzonders vertellen over deze kleine plantjes, die zo belangrijk zijn voor het ecosysteem. Maar daarnaast zijn ze gewoon heel mooi en de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Er wordt gezorgd voor extra loepjes. De wandeling is gratis en leuk voor de hele familie.

11 februari 2019

Maarn

Koffieochtend met brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn kan men van 10.00 tot 12.00 uur onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Vlak voor de zomer worden de dekens geveild. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is gevestigd in dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5.

Alzheimer Café in Maarn
14:00 Trompstaete 48
Maandag 11 februari is in het Trefpunt, Trompstaete 48 Maarn Alzheimer Café. Thema is "Als ik Ga-Ga ben ...", een documentaire van Sjuul Schaepkens over een levenswaardig leven en zelfgewild levenseinde van haar moeder met dementie. Ruim een jaar geleden is de wens van haar moeder in vervulling gegaan. Dierbaren kijken hier met positieve gevoelens en respect op terug. Sjuul besluit dit persoonlijke verhaal te vertellen en delen. Het café is voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie, vrienden, buren en andere belangstellenden. Het opent om 14.00 uur. Ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.30 uur. Dan is de film (ca40min) en gelegenheid om met de filmmaker en elkaar in gesprek te gaan. Uiterlijk 16 uur is het programma afgelopen. Iedereen is welkom, vooraf aanmelden hoeft niet. De toegang en drankjes zijn gratis. De initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Heuvelrug Senioren. Voor meer informatie/vragen over vervoer: Bob Kniese 06-53250003.

12 februari 2019

Driebergen-Rijsenburg

Café de Kletskousjes
9:30 Sperwerkamp 38
Peuters en kleuters tussen de 0 en 4 jaar die van gezelligheid houden opgelet: Café de Kletskousjes opent iedere dinsdag de deuren. Kom kletsen, zingen en spelen in het kleinste café van Driebergen. Elke dinsdag van 9.30 tot 11.00 uur verzamelen de kinderen in Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. De ochtenden starten met samen spelen en bijkletsen. Daarna komt de Kletskous op bezoek en worden er liedjes gezongen en gedanst. Als afsluiter is er een lekker, gezond drankje en fruit voor iedereen. De kosten zijn 2,50 euro. Aanmelden is niet nodig en proefdraaien is gratis. Kijk ook op www.buurthuisdebrug.com/cafe-de-kletskousjes/

iko lezing 'Keizer Wilhelm ll'
10:00 Klaproos 2
Tijdens de lezing 'Keizer Wilhelm II' door Jaap Holwerda komen de volgende vragen komen aan de orde: Waarom waren de wereldoorlogen onvermijdelijk, Waarom klopt het beeld dat wij van Wilhelm II hebben niet en Waarom bewaakte de SS Huisdoorn. Een voorproefje? Bezoek www.dossier-wilhelm2.nl. Jaap Holwerda is voormalig rondleider en bestuurslid van Huis Doorn. Veel getuigenissen uit eerste hand zijn door hem opgetekend.

13 februari 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
In de Cantina kunnen mensen lekker ontspannen biljarten of gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje. Dat kan gratis, iedere woensdag vanaf 10.00 uur tot 1200 uur. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Kennismaken met Mindfulness
20:00 Dorpsstraat 26I

In een vrijblijvende kennismakingsworkshop leren de deelnemers of mindfulness iets voor ze is. Er worden verschillende oefeningen gedaan en geleerd wordt hoe je mindfulness in je werk en privé kunt inzetten. Voor wie meer wil is het een mooie opstap naar de 8-weekse mindfulness training die op woensdagochtend 6 maart start. Deelname 15 euro.

14 februari 2019

Leersum

Creatieve workshop Valentijnscadeau maken
10:00 Hoflaan 31

Tijdens de Zoute Inval kunnen belangstellenden onder begeleiding van Paula Boonzaaijer in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum creatief aan de gang om een cadeau voor Valentijn te maken. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig en koffie en thee (1 euro,) staan klaar. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in De Binder aan de Hoflaan 31.

Maarn

Minicursus "Uw tuin een vogelparadijs?"
20:00 Trompplein 5
Maarn Maarsbergen Natuurlijk organiseert op 14 en 16 februari in 'De Twee Marken' de minicursus 'Uw tuin een vogelparadijs'. Op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur (vertellen) en zaterdagmorgen (tuinbezoek) wordt gekeken naar de vogels en hun capriolen in onze tuinen. De cursus wordt gegeven door mevr. M. Snijders, een bevlogen tuinconsulent bij de Vogelbescherming. Aanmelden verplicht via e-mail excursies@mmnatuurlijk.nl. De kosten zijn 5 euro voor MMN leden en 10 euro voor niet-leden. Zie ook www.mmnatuurlijk.nl.

16 februari 2019

Amerongen

Banenmarkt op Kasteel Amerongen
13:00 Drostestraat 20
In de Oranjerie op het terrein van Kasteel Amerongen wordt van 13.00 tot 16.00 uur een eigen banenmarkt gehouden om nieuwe vrijwilligers te werven. Kasteel Amerongen noteerde vorig jaar heel veel bezoekers. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers in teams druk bezig. Belangstellenden kunnen een gesprek hebben met de coördinator van de verschillende groepen. De markt is gratis toegankelijk.

Doorn

Bijzonder concert door Basilius College
20:15 Kerkplein 1
Midden in de winter, terwijl de dagen langzaamaan lengen en het duister beginnen te verdrijven, zingt het Basilius College, kamerkoor bestaande uit beroepsmusici, over licht en hoop, in een programma vol prachtige klanken. Met de polyfonie van Lassus en Palestrina op teksten uit o.a. het boek Job. En de verrassende klanken van Poulenc in de kleine seculiere kantate 'Un soir de neige', over de bitterheid van de winter en het verlangen naar bevrijding in het holst van de Tweede Wereldoorlog. Met de uiteindelijke overwinning van het licht in de middeleeuwse gezangen van o.a. Hildegard von Bingen. In het monumentale motet van Brahms 'Warum ist das Licht gegeben' maken we de gehele ontwikkeling mee vanaf de klacht van Job tot aan de berusting en het vertrouwen van het slotkoraal. Als hoogtepunt misschien wel weerklinkt de sterrenhemel in het recente werk 'Stars' van de Letse componist Eriks Ešenvalds. Entree: €15, kinderen (t/m 12 jr) gratis, CJP: €10 Meer info: www.basiliuscollege.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie