Afbeelding
AberMedia

Waar gebeuren de meeste ongevallen in de gemeente

Ongeval

HEUVELRUG Verkeersveiligheid is een onderwerp dat mensen altijd bezighoudt. Sommige plekken voelen onveilig, maar zijn ze dat ook? Op welke wegen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gebeuren de meeste verkeersongevallen en is daar wat aan te doen?

Veel ongelukken in het verkeer worden niet geregistreerd. Een fietser die in aanraking komt met een bumper van een auto, maar zijn of haar weg gewoon kan vervolgen, zal niet in de cijfers terugkomen. Daarnaast zijn er talloze gevallen van 'net niet' op bepaalde plekken. Maar als er sprake is van schade, gewonden of zelfs doden, dan worden de ongelukken vaak wél geregistreerd. Op de website www.star-verkeersongevallen.nl worden deze ongelukken nauwkeurig in kaart gebracht. STAR staat voor 'Smart Traffic Accident Reporting' en is een gezamenlijk initiatief van, onder meer, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), politie, ANWB, verbond van verzekeraars en Rijkswaterstaat. 

De website beschikt over een interactieve kaart waarop exact duidelijk is waar de ongelukken vanaf 2014 tot nu zijn gebeurd. De kaart meldt wel dat het geen exacte weergave is van de werkelijkheid. ,,Ongevallen die door de politie worden geregistreerd zijn vaak de zwaardere ongevallen. Ook ongevallen met fietsers worden minder vaak geregistreerd. De politie registreert ongeveer 25 procent van het totaal aantal ongevallen (exclusief de parkeerschade-ongevallen)'', wordt bij de interactieve kaart gemeld.  

(Tekst gaat verder onder de afbeelding. Afbeelding: star-verkeersongevallen.nl).

De meeste ongevallen vonden logischerwijs plaats op de drukste verkeersaders zoals hoofd- en de gebiedsontsluitingswegen. De A12 bij Driebergen spant daarbij de kroon. Daar vonden in de afgelopen zes jaar 149 ongevallen plaats. Bij Maarn/Maarsbergen zijn dat er 70 geweest. Ook op de Hoofdstraat in Driebergen blijkt het vaak raak. 133 ongelukken gebeurden daar in de eerder genoemde periode. Op dezelfde N225 ter hoogte van Leersum was het 84 keer raak. De N226 bij Maarsbergen volgt daar kort op met 83 ongevallen. 

Kijk voor het complete overzicht op deze site

(Afbeelding: star-verkeersongevallen.nl) 

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 40 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt 28 jun, 12:16
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59