Afbeelding
Pixabay

Amersfoortseweg in Doorn op de schop

17 januari 2020 om 14:27 Verkeer en vervoer

DOORN De Amersfoortseweg in Doorn, tussen huisnummer 26 tot wen met 90, wordt opnieuw ingericht. Het verbeteren van de verkeersveiligheid staat hierbij centraal. Maandag 20 januari starten de werkzaamheden die circa drie maanden duren. Er wordt ook in de avonduren en op zaterdag gewerkt.

Tijdens de werkzaamheden is de verkeerscapaciteit voor gemotoriseerd verkeer van de Amersfoortseweg zeer beperkt. Zonder maatregelen leveren de ochtend- en avondspits lange files op. Daarom worden er omleidingsroutes aangegeven op de A12 bij Bunnik, Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Voor het lokale wegennet beginnen de omleidingen in  Woudenberg, Maarsbergen en Cothen.

Om sluipverkeer door de woonwijken in Doorn te voorkomen, worden enkele zijwegen van de Amersfoortseweg afgesloten en zijn enkele wegen afgesloten tijdens de spitsuren.

Hulpdiensten, brandweer, ambulance en politie, kunnen de woningen wel bereiken. Daarnaast blijven alle winkels op de Amersfoortseweg bereikbaar.

VOLLEDIGE AFSLUITING De Amersfoortseweg wordt twee keer voor ongeveer tien dagen volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor fietsers gelden dan omleidingsroutes. Voor voetgangers gelden geen beperkingen. De eerste volledige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer is van 17 tot uiterlijk 28 februari. De tweede volledige afsluiting is de eerste twee weken van april.

Vanwege de doorkomst van de Vuelta (een internationale wielerronde) in augustus worden de snelheidsremmende maatregelen ter hoogte van huisnummer 90 in september uitgevoerd.

BUSVERVOER De lijndienst 82 rijdt, behalve tijdens de volledige afsluitingen (zie periode hierboven) de gebruikelijke route. Tijdens de meerdaagse afsluitingen gaat de lijndienst van Doorn via Leersum naar Maarsbergen en vervolgt daarna de gebruikelijke route naar Amersfoort. Een pendelbusje van Syntus verzorgt dan het stukje van de weggevallen lijndienst van Maarn naar Maarsbergen. Daar kunnen passagiers overstappen op de 'normale' bus en bij terugkomst retour naar Maarn. (Het gedeelte van de lijndienst over de Amersfoortseweg tussen Maarn en Doorn vervalt tijdens de twee volledige tiendaagse afsluitingen).

Tijdens de werkzaamheden komen inwoners dicht bij werkende machines. ,,Blijf buiten het draaibereik van deze machines en zoek oogcontact met de chauffeur en/of machinist", adviseert de gemeente Utrechtse Heuvelrug. ,,Deze laat dan merken dat hij u ziet. U kunt dan veilig verder lopen of er wordt duidelijk gemaakt dat u even moet wachten."

,,Op woensdagen van 14.30-16.00 uur is er inloopspreekuur in de keet bij basisschool De Kameleon. U kunt daar zonder afspraak binnenlopen. Wij brengen ook een digitale 'Nieuwsbrief Amersfoortseweg' uit. Wilt u deze ontvangen? Aanmelden kan via: amersfoortseweg@heuvelrug.nl onder vermelding van 'Aanmelding nieuwsbrief'. U kunt dit e-mailadres ook gebruiken als u contact wilt opnemen met de projectleider."

advertentie
advertentie