Een deel van de vrijwilligers van de organisatie van de Samenloop voor Hoop.
Een deel van de vrijwilligers van de organisatie van de Samenloop voor Hoop. SamenLoop

Kerstballen en kaarsenzakken voor KWF

Maatschappelijk

HEUVELRUG Tijdens de kerstmarkt in Amerongen op zaterdag 30 november wordt de aftrap gegeven voor de SamenLoop voor Hoop Gemeente Utrechtse Heuvelrug. De aftrap vindt plaats om 14.00 uur, precies 280 dagen voor de SamenLoop.

De SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandel-estafette die op 5 en 6 september wordt gehouden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Burgemeester Frits Naafs en wethouder Gerrit Boonzaaijer zullen de allereerste SamenLoop-Kerstbal in de Kerstboom hangen. Hiermee toveren zij deze kerstboom om in één van de 'Bomen voor Hoop' die in ieder dorp van onze gemeente worden geplaatst. Want iedere SamenLoop-kerstbal wordt gevuld met een wens voor een dierbare die kanker heeft, heeft gehad of eraan is overleden. De opbrengst komt ten goede van KWF Kankerbestrijding.

VRIJWILLIGERS De organisatie van een SamenLoop voor Hoop bestaat volledig uit vrijwilligers. Sinds de eerste oproep in juni, heeft er zich een groep gevormd met afgevaardigden uit Driebergen, Doorn, Maarn, Leersum, Amerongen, Maarsbergen en Overberg. Deze vrijwilligers willen tijdens de kerstmarkt een saamhorige aftrap organiseren met zoveel mogelijk dorpelingen uit heel de gemeente. Om nog meer 'handjes', wandelteams en ook sponsoren te betrekken.
Gemeente Utrechtse Heuvelrug steunt de SamenLoop voor Hoop en verzorgt graag de aftrap op de kerstmarkt in Amerongen. Een bijzonder moment als aanzet naar een uniek evenement in september 2020. Het tijdstip sluit aan bij de start van de wandelestafette op 5 september om 14.00 uur. De speciale kerstballen zijn verkrijgbaar bij de kraam van de SamenLoop voor Hoop voor 5,- euro per stuk.

STILSTAAN BIJ KANKER De organisatie van de SamenLoop voor Hoop verkoopt niet alleen kerstballen maar ook kaarsenzakken die op 5 september 2020 langs het wandelparcours zullen staan. Iedere kaarsenzak kan worden versierd met een mooie wens of tekening. Het ontbranden van alle kaarsen gebeurt tijdens de Kaarsenceremonie van de SamenLoop bij het aanbreken van de avond. Op dat moment wordt met elkaar stilgestaan bij kanker. Een kaarsenzak kost 5,- euro.

Naast het denken aan dierbaren die kanker hebben, hebben gehad of eraan zijn overleden, wordt ook het leven gevierd. Met een proost rondom de 'Boom voor Hoop' zal dit op 30 november door de vrijwilligers benadrukt worden.

VERVOLG Na de kerstmarkt in Amerongen (30 november, 14.00-20.00 uur) volgen er meer kerstmarkten waarop de SamenLoop voor Hoop met kerstballen, kaarsenzakken, wijn en informatie aanwezig is: In Driebergen op 8 december op het Kerkplein van 12.00 tot 17.00 uur, in Doorn van 12 tot en met 15 december tussen 11.00 en 17.00 uur (op 13 december tot 20.00 uur), in Driebergen op 13 december van 16.00 tot 21.00 uur, Traaij en in Leersum ook op 13 december van 15.00 tot 21.00 uur.

Wie zich aan wil melden als vrijwilliger, wandelteam of sponsor, kan een mail sturen naar guh@samenloopvoorhoop.nl. Meer info op www.samenloopvoorhoop.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19
Afbeelding
GGD start maandag met HPV-vaccinaties jongvolwassenen 27 jan, 15:33