De Tabaksschuur, start- en finishlocatie van Bike&Hike
De Tabaksschuur, start- en finishlocatie van Bike&Hike Utreg MoveS

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

24 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

24 oktober 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos.

Leersum

PCOB
14:30 Lomboklaan 9
Op donderdag 24 oktober ontmoetingsmiddag in de zaal van de Johanneskerk. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur.Deze middag zal de heer Dick van Toorn uit Buurmalsen ons vertellen en laten zien: Wereldwijde natuur en dat met prachtige kleuren.

Amerongen

Heel Amerongen Soept
17:00 Allemanswaard 27
Soep je mee? Donderdag 24 oktober om 17.00 uur serveert Heel Amerongen Soept een maissoep in De Proloog voor jong en oud. De soep is gratis (maar een vrijwillige bijdrage in onze soeppan wordt gewaardeerd).

25 oktober 2019

Driebergen-Rijsenburg

RepairCafé bij De Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé: elke laatste vrijdag van de maand bij de Inloop Driebergen. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, meubels, computers… alles wat het niet meer doet, is welkom.

Leersum

Gastspreker archeologisch koffie uur
19:00 Hoflaan 29-31
Bij het archeologisch koffie uur van vr. 25 oktober hebben we weer een gastspreker. Armand Mensingh (yoga docent) vertelt dan over zijn (spirituele) reis van toenmalig Indie naar Leersum. Ook kunt u dan de tentoonstelling "Indische mensen in Leersum en Amerongen" gratis bezoeken. Aanvang koffie uur om 19.00 uur. Lokatie: studieruimte van de Tijdlijn van Leersum (in de bibliotheek).Toegang gratis. Aanmelden niet nodig.

26 oktober 2019

Amerongen

Wandelen en fietsen tegen MS
9:00 Veenseweg 8
Op zaterdag 26 oktober 2019 organiseert Utreg MoveS de herfsteditie van Bike&Hike, een wandel- en fietsevenement tegen Multiple Sclerose (MS). Met verschillende wandel-, MTB- en wielerroutes over de Utrechtse Heuvelrug wil de organisatie mensen in beweging brengen tegen MS. De volledige opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van MS. Starttijden: 09.00 uur: Wielertochten (60,90 en 110 km); vanaf 09.10 uur: Wandeltochten (11 en 22 km); 09.30 uur: MTB-tochten (18 en 36 km); Locatie: Start & finish bij de Tabaksschuur, Veenseweg 8, Amerongen; Aanmelden en meer informatie: utreg@moves.ms

Doorn

Chakra-mandala tekenen
10:00 Dorpsstraat 26
Via Chakra-mandala's tekenen maken we een ontdekkingsreis door ons lichaam. Vandaag is het 2e Chakra aan de beurt.

Helende Collages Maken
13:00 Dorpsstraat 26
Helende Collages maken is een eenvoudige en creatieve manier om contact te maken met je intuïtie. Het is een van de mogelijkheden in het Creatief Atelier bij Sansoma. In het maken van een collage maak je letterlijk zichtbaar wat je intuïtie je te zeggen heeft. In de afsluitende oefening vindt je er de woorden bij en ontdek je de boodschap die je jezelf gegeven hebt. Het maken van Helende Collages leent zich ook erg goed voor het verbeelden van actuele thema's. Meld je aan of vraag meer informatie via: tobeor@planet.nl

Leersum

Workshop Nachtfotografie
19:30 Broekhuizerlaan 2
In het kader van de Nacht van de Nacht organiseert de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum, zaterdag 26 oktober wegens overweldigend succes weer een 'workshop nachtfotografie' in de Heemtuin op het Landgoed Broekhuizen (Broekhuizerlaan 2, Leersum) van 19.30 tot 21.00 onder leiding van Arie Rebergen. Neem wel je eigen kleinbeeld camera en statief mee en ga aan de slag om het landschap vast te leggen in nachtelijke sferen. Deelname is gratis. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelding verplicht via info@dorpennatuur.nl

Lopen voor zieke spieren
19:30 Nieuwe Steeg 20
Kom in actie voor Spieren voor Spieren. In de nacht van 26- 27 oktober gaat de klok een uur terug; een uur extra tijd om onze gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Loop je mee? Om 19.30 uur verzamelen we bij De Hooiberg, Nieuwe Steeg 20 in Leersum. We vertrekken naar Broekhuizen voor een mooie nachtwandeling door het park. Een bijdrage van € 15,00 per volwassenen wordt gevraagd, kinderen geven naar eigen inzicht. Uiterlijk 22.00 uur zijn we weer terug. Graag aanmelden: info@kleingroenbergen.nl Elly – 06 8324 6534 of Frans – 06 1263 0608.

27 oktober 2019

Amerongen

Dag van de stilte in de Rijnkapel
10:30 Imminkstraat 1A
Meditatie met Corine van de Lagemaat Zondag 27 oktober is tot Nationale Stiltedag gekozen. Kom de stilte beluisteren in jezelf en om je heen tijdens een meditatie in de Rijnkapel. Ga de uitdaging met jezelf aan en kom drie kwartier zitten, staan of liggen en merk op wat stilte voor jou betekent. Schrijf of teken dit daarna op voor jezelf. Eerst maken we een korte reis via de zintuigen door ons lichaam en vervolgens glijden we de stilte in. We doen dit op een speelse manier met respect voor onszelf en andermans grenzen. Geschikt voor beginners en gevorderden. Entree 1 euro.

28 oktober 2019

Maarn

Onthouden en vergeten
10:00 Trompplein 5
Maandag 28 oktober verzorgt Els Vermeer tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn een workshop over het menselijk geheugen. Waarom vergeet je iets? Hoe werkt ons geheugen eigenlijk? En speelt leeftijd echt een rol? Hierover en meer vertelt Els Vermeer tijdens de Zoute Inval deze maandagochtend. Start om 10:00 uur, tot circa 12:00 uur. De toegang is gratis, koffie of thee wordt tegen kleine vergoeding geschonken.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Over bomenkap en bosbeheer
17:00 Leersumsestraatweg
Begin november start Natuurmonumenten met een dunning, een geselecteerde bomenkap, in de Kaapse Bossen. De boswachter neemt je mee naar verschillende plekken waar het werk zal plaatsvinden. Hij laat je in het veld zien wat het plan is en vertelt waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Deelname is gratis. Informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen (klik op Agenda).

HB Connect Heuvelrug
19:15 Kerkplein 4
Voor ouders/ verzorgers van (vermoedelijk) meer– en hoogbegaafde kinderen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wij willen (groot) ouders en verzorgers van hoogbegaafde kinderen een mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Welkom in De Cantina, Kerkplein 2 in Doorn van 19.30 tot 21.30 uur. Parkeren kan gratis onder het cultuurhuis. Aanmelden hbconnectheuvelrug@gmail.com

30 oktober 2019

Doorn

Pieter Heerma
Kerkplein 1
De nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer gaat over wat het CDA vindt van de Jeugdzorg, van de stikstof en van andere actuele onderwerpen. Woensdag 30 oktober is iedereen, leden van het CDA en belangstellenden, vanaf 20.00 uur van harte welkom in De Koningshof, naast de Maartenskerk en het Cultuurhuis in Doorn. De bijeenkomst begint om 20.15 uur.

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos, samen handwerken. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten.

Doornse Dis in Cantina Doorn
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag vanaf 13:00 uur Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. Een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee voor 7,- euro. Aanmelden tot de dinsdag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Evt afmelden uiterlijk woensdag 10.00 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie