Afbeelding
Pixabay

Utrechtse Jeugdfondsen Sport en Cultuur fuseren

Overig

HEUVELRUG Het Jeugdfonds Sport Utrecht en Jeugdfonds Cultuur Utrecht zijn gefuseerd. De gezamenlijke organisatie heet nu Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. Utrechtse Heuvelrug is één van de deelnemende gemeenten.

Beide fondsen zetten zich al heel lang in om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren die opgroeien in armoede, toch kunnen sporten of aan kunst en cultuur kunnen doen. Voor de fondsen een logische stap. Achter de schermen werkten zij al langer nauw samen. Nu is dat ook aan de voorkant zichtbaar.

Voor beide fondsen is de fusie een vanzelfsprekend vervolg op die samenwerking: ,,Of een kind meedoet aan sport of cultuur, maakt natuurlijk niet uit. Áls het maar kan meedoen", aldus Arianne Niks, coördinator voor het Jeugdfonds voor sport. Jolanda Kamphuis, eveneens coördinator voor het Jeugdfonds, maar dan voor cultuur, beaamt dit. ,,Zo krijgen ze de kans zich te ontwikkelen en hun leefwereld te vergroten."

De werkwijze blijft hetzelfde. Voor intermediairs en gezinnen die van het Jeugdfonds gebruik maken, zal er niet of nauwelijks iets merkbaar zijn. De gezamenlijke website www.jeugdfondssportencultuur.nl/utrecht is al in de lucht. Daar is alle informatie te vinden. Per 1 maart gaan de afzonderlijke social media definitief uit de lucht en zijn alleen de gezamenlijke accounts nog te volgen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht betaalt de contributie en soms materialen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport, dans, muziek of iets anders creatiefs. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. De contributie wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 10 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30