Aart Stigter en Jaap van der Kemp zijn klaar voor de Keizerloop.
Aart Stigter en Jaap van der Kemp zijn klaar voor de Keizerloop. Monique van Assem

'Keizerloop is een evenement voor iedereen'

Atletiek

DOORN Huis Doorn is te vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Dit landgoed vormt op zaterdag 31 augustus het decor voor de Keizerloop. Na het historisch Festival Doorn weer een evenement om veel mensen binnen en buiten Doorn kennis te laten maken met het uiteenlopend aanbod en de mogelijkheden van deze locatie. De voorbereidingen op het terrein zijn al in volle gang, de paden worden geëgaliseerd, waar nodig wordt licht gesnoeid.

Monique van Assem

Dit is de derde keer dat Jaap van der Kemp en Aart Stigter zich samen inzetten voor dit in voorgaande jaren al zeer geslaagde evenement, dat nu bij de voorinschrijving alweer op twintig procent meer aanmeldingen mag rekenen. Deelnemers komen uit 55 verschillende gemeentes, waarbij de jongste deelnemer drie jaar is en de oudste deelnemer 77 jaar.

Stigter: ,,Want wat is er mooier dan hardlopen door de smalle bospaadjes, langs de diverse historische gebouwen, door de rozentuin en dat allemaal binnen de grenzen van het landgoed waar binnen zonder enige moeite een afwisselend parcours van 2,5 kilometer is uitgezet."

VOOR IEDEREEN Wat beide organisatoren, Jaap van der Kemp als vertegenwoordiger van Huis Doorn en Aart Stigter van hardloopcentrum Stigter, het liefst willen bereiken, is dat er voor iedereen, van jong tot oud, op eigen niveau een mogelijkheid is om deel te nemen. Niet alleen de deelnemers zijn welkom; de toegang voor familieleden, vrienden of vriendinnen, kennissen of buren is gratis. ,,Want hoe meer toeschouwers de lopers komen aanmoedigen, hoe mooier het gaat worden." De insteek van beide heren is het organiseren van een evenement voor iedereen, een ochtend genieten op een landgoed in een sportieve sfeer. Het gaat daarbij vooral om het samen gezond bezig zijn en veel plezier beleven.

PROGRAMMA Om dat te bereiken is een programma opgesteld dat na het sein van een van de wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om 09.30 uur van start gaat met de 800 meter Kidsrun van 3 tot en met 7 jaar. Gevolgd door de jeugdloop van 2,5 kilometer voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Voor iedere jeugdige deelnemer is er aan het eind van de loop een herinnering in de vorm van een medaille. Voor de gevorderde loper is er de mogelijkheid zich in te schrijven voor de vijf of tien kilometer.

Maar een organisatie zoals deze kan niet zonder sponsoren. De heren zijn dan ook blij dat RTV Utrecht als mediapartner de familie-estafetteloop sponsort. Stel een familie team samen van drie/vier personen waarbij in totaal vier rondes van 800 meter worden gelopen. De Oranjerie die tijdens het volledige event open is voor een hapje en een drankje heeft toegezegd de limonade voor de deelnemende jeugd te verzorgen. Recent meldde zich zelfs een nieuwe sponsor, Deur Makelaars uit Leersum.

Meer informatie en inschrijven kan via: www.keizerloop.eu. De voorinschrijving is verlengd tot en met vrijdag 30 augustus. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25