Een kijkje in een van de opengestelde tuinen
Een kijkje in een van de opengestelde tuinen 3Flora

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

20 juni 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

20 juni 2019

Amerongen

Lezing 'Van trekhond naar Huisvriend'
19:00 Drostestraat 20
In het kader van het nieuwe themajaar 'Deftige Dieren: adellijke omgang met dieren vanaf de Gouden Eeuw' organiseert Kasteel Amerongen in samenwerking met de Koninklijke Hondenbescherming de lezing 'Van trekhond naar Huisvriend' De beleidsmedewerker juridische en politieke zaken van de Hondenbescherming, Just de Wit, zal de lezing geven. De lezing start om 20.30. Voorgaand is er een speciale rondleiding 'Deftige Dieren' meemaken in Kasteel Amerongen. Deze rondleiding start om 19.00 uur. De lezing kost los 5,00 euro p.p. De lezing inclusief rondleiding en koffie/thee-pauze is 15,00 euro.

21 juni 2019

Doorn

Repair- en Ontmoetingscafé
13:30 Kerkplein 1
Het laatste Repair Café van het seizoen. We zijn afgelopen seizoen weer duurzaam bezig geweest door veel mensen gelukkig te maken met hun defecte kleding, apparatuur, fiets, speelgoed, kleine meubels, e.d. Al deze zaken hoeven niet op de afvalberg, maar kunnen weer een poos mee.

Heuvelrug

Touwtrektoernooi PJGU
19:00 Langbroekerdijk 40
Het jaarlijkse touwtrektoernooi van de PJGU Langbroek. Verschillende touwtrekteams strijden om de eerste prijs wat zorgt voor een spannende competitie. Voor informatie en / of opgeven: touwtrekken@pjgulangbroek.nl Na afloop zal er weer een tentfeest zijn! Locatie: Langbroekerdijk thv Rhodensteijnselaan. Tijd: vanaf 19.00 uur

22 juni 2019

Amerongen

Ibiza Zomermarkt
10:00 Rijksstraatweg 24
Deze markt vindt plaats op de Rijksstraatweg 24 te Amerongen (terrein van Formaatkeukens). Gevarieerd aanbod; zoals Ibiza kleding, sieraden, woonaccessoires, Lifestyle, kunst, aardewerk, olijfolie, cup cakes en nog veel meer. Tevens kunt u terecht voor een hapje en sapje. Ook aan de kleintjes is gedacht; de schminkdame zit voor jullie klaar en er is nog een spannende verassing. Gratis entree. Parkeren op de naastgelegen parkeerplaats van de Burgwal. Aangeraden wordt met de fiets te komen.

Driebergen

Open tuinendag 3Flora
10:00 De Sluis
De jaarlijkse Open tuinendag van groenclub 3Flora trekt elk jaar weer veel liefhebbers. Voor deze 19e editie hebben zowel tuineigenaren ten noorden als ten zuiden van de Hoofdstaat de tuinpoorten gastvrij open staan. Het betreft het gebied gelegen tussen A12, Lange Dreef-Korte Dreef, Seminarieterrein en Joh. van Limbeecklaan. Een passe-partout, met korte omschrijving van de opengestelde tuinen is tijdens de Open tuinendag tussen 10.00-14.00 uur te koop in de 3Flora-kraam op Winkelcentrum De Sluis. Meer informatie staat op 3Flora www.drieflora.nl

Doorn

Zomer Vertelpodium Doorn
20:00 Driebergsestraatweg 6c
Op het tweede Zomer Vertelpodium Doorn vertellen Nico Bakker, Esther Kornalijnslijper, Henk Gilhuis, Imke Abbas, Carolien de Kovel en Vincent Wibier spannende, ontroerende en grappige verhalen. Pit Hermans en Jolanda den Hoed omlijsten de verhalen met wereldmuziek en zigeunerdans. Waar: Maarten Maartens Openluchttheater Landgoed Zonheuvel, achter het Maarten Maartenshuis, adres: Amersfoortseweg 98, 3941EP Doorn Kosten: 7,50 euro inclusief twee consumpties aan de (mobiele) bar Reserveren en route: www.campuslandgoedzonheuvel.nl/programma .

23 juni 2019

Driebergen

Boze blik en zwarte ziel
10:15 Parklaan 7
De laatste Open Ruimte van het seizoen in de Parklaankerk wordt verzorgd door theologisch inspirator Willem van der Meiden. In het kader van het jaarthema 'Communicatie & Ontmoeting' laat hij horen en zien met welke woorden en beelden in de geschiedenis van de kinderbijbel het verhaal van Kaïn en Abel (Genesis 4) 'geschikt' gemaakt is voor kinderoren en -ogen. Voor de onkosten staan collectemandjes achter in de kerk. Er is koffie na. Parklaankerk, Parklaan 7, Driebergen www.parklaankerk.nl

Maarn

Wat groeit en bloeit in de Zanderij
14:00 Bergweg
IVN nodigt u graag uit voor een mooie wandeling door de zandafgraving in Maarn op zondag 23 juni van 14-16 uur. Natuurgidsen vertellen van alles over dit bijzondere natuurgebied, dat een bewogen geschiedenis kent van zandafgraving tot gebruik voor industrie, legerplaats en vuilstort.

24 juni 2019

Maarn

Sjoelwedstrijd
10:00 Trompplein 5
Als afsluiting van de Zoute Inval voor de zomerstop houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn van 10.00 tot 12.00 uur een heuse sjoelwedstrijd.

Digitale Inloop Maarn
10:00 Trompplein 5
Hulp nodig bij uw computer, tablet of smartphone (Android, Apple/Mac en Windows)? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in de Twee Marken. Iedere laatste maandag van de maand vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur. Vrij inlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan maandag 24 juni van 10.00 tot 12.00 uur naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

25 juni 2019

Maarn

Apple en zo bij HCC!SeniorenAcademie
13:30 Trompplein 5
Laatste bijeenkomst voor de vakantie. Het thema is Apple en zo met een speciale Apple Workshop in Dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5, aanvang 13.30 uur. Neem je iPhone en/of iPad opgeladen mee om het meteen in praktijk te brengen en je Apple ID. Niet in het bezit van een iPhone of iPad? Geen nood! Je bent ook welkom. Op deze manier kan je kennismaken met de tablet en smartphone van Apple. Onze Apple-presentator legt het stap voor stap uit op de iPhone (smartphone)met oa: Zet je contacten over, stel e-mailaccounts, agenda's en "Zoek mijn iPhone" in, maak kennis met de populairste apps in de App Store en profiteer van handige tips voor de camera. iPad (tablet)met oa: Leer werken met handige shortcuts. Zoek apps en synchroniseer materiaal van Foto's, iTunes of Apple Music. Stel e-mail en accounts voor sociale media in. Personaliseer je iPad. Met iOS op elke iPhone en iPad. Toegang 5,- euro incl. info, leden gratis.

Leersum

Een leven zonder wegwerpplastic?
19:30 Hoflaan 31
De Bibliotheek Z-O-U-T houdt samen met GoedVolk de tweede van drie dialoogtafels over wegwerpplastic, ditmaal in de Bibliotheek in De Binder aan de Hoflaan 31 te Leersum. De dialoogtafels rond de campagne 'Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij 2026' zijn bedoeld om met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties te onderzoeken wat wij kunnen doen om in onze eigen omgeving het alledaagse plasticgebruik zoveel mogelijk terug te dringen. Deze tweede dialoogtafel is speciaal voor de dorpen Amerongen, Leersum en Overberg. Je kunt je aanmelden per e-mail leersum@bibliotheekzout.nl, telefonisch 0343–45 41 17 of bij de informatiebalie in de Bibliotheek. Woensdag 18 september vindt de derde en laatste dialoogtafel plaats in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen voor Driebergen en Doorn.

26 juni 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn, gevestigd aan het Kerkplein 4 in Doorn.

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13.00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan vanwege inkopen en de voorbereiding tot de dinsdag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10.00 uur.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

4Friends! Darten en ....
19:00 Wijngaardsesteeg 1a
4Friends! Het ontmoetingsinitiatief 4Friends! is op 22 mei van start gegaan met een heuse bingo. In Fort Doorn hebben acht jongvolwassenen tussen de 18 en 40 jaar met een licht verstandelijke beperking een gezellige avond met elkaar gehad. 4Friends! is een pilot en zal de komende tijd elke maand gehouden worden, in principe op de laatste woensdagavond van de maand. Iedere keer zal er een thema zijn, het ontmoeten staat daarbij centraal. Ouders en professionals van Philadelphia en het Dorpsteam zijn aanwezig voor de ondersteuning. Op aangeven van de deelnemers zal het thema op 26 juni bestaan uit darten en T-shirts pimpen (eigen shirt meenemen). We hopen natuurlijk dat er op 26 juni nog meer jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking een kijkje komen nemen. De entree is gratis, voor consumpties (fris, chips, chocolade) moet worden betaald.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie