Sprengkop in Drieberge BosGrote KOm in Drie
Sprengkop in Drieberge BosGrote KOm in Drie Marcel Holtel

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

8 augustus 2019 om 06:00 Evenementen

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

8 augustus 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Leersum

Reiki informatie avond
19:30 M C Verloopweg 54
Reiki master en psycholoog Anne-Marie Ruiter geeft donderdag 8 augustus, aanvang 19.30 uur, uitleg over Reiki, volgens het traditionele Dr. Usui systeem van natuurlijk genezen. Reiki werkt zowel genezend op het lichaam als op de geest. Deze avond vindt plaats op de M.C. Verloopweg 54 in Leersum. Meer informatie is te vinden op www.reiki-bewustzijn.nl. Of bellen met 06-22201246.

9 augustus 2019

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen helpen vrijwilligers vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur met diverse vragen op het gebied van computer, tablet of smartphone. De Inloop is in De Delerij, Oranjelaan 73.

Driebergen

Zomeravond Bridge bij De Slempers
19:15 Hoendersteeg 7
Iedere vrijdagavond in augustus zomerbridgen bij De Slempers in HC Hoenderdaal. Vrije inloop met partner tussen 19.00 en 19.20 uur. Deelname 2 euro per persoon. Er zijn meerdere prijzen beschikbaar. Mooie voorbereiding op het seizoen of kennismaken met bridgeclub De Slempers. Info: www.bridgeclubdeslempers.nl

10 augustus 2019

Doorn

Zomerconcerten Maartenskerk Doorn
16:00 Kerkplein 1
In de Maartenskerk in Doorn wordt in de zomerperiode iedere zaterdag tussen 16:00 en 17:00 uur een concert gegeven waarin het orgel te horen is samen met blokfluit, zang en hobo. Diverse muzikanten van formaat werken mee. Het laatste concert is op 17 augustus. Toegang is gratis. Stichting 'Vrienden van de Maartenskerk' organiseert de concertreeks. Deze stichting zet zich in voor het onderhoud van de kerk en culture evenementen in Doorn. Info: www.vriendenvandemaartenskerk.nl

11 augustus 2019

Driebergen-Rijsenburg

Sprengenwandeling Driebergse Bos
14:00 Arnhemsebovenweg
Ga met IVN-gidsen mee met deze natuur-/cultuurwandeling in het Driebergse bos. De sprengen(gegraven beken) en de bijbehorende sprengkoppen werden gebruikt om de vijvers op een landgoed van stromend water te voorzien. Door de verdroging van de Heuvelrug werken deze sprengen niet meer, maar ze zijn duidelijk in het landschap aanwezig en hebben hun invloed op de flora en fauna door de aanwezigheid van mossen, varens en waterplanten. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer over bospaden. De excursie is gratis, aanmelden is niet nodig.

12 augustus 2019

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

13 augustus 2019

Leersum

Komt de ware Jacob uit Spanje?
10:00 Torenzichtlaan 2
De pelgrimstocht naar het graf van Sint Jacobus in Santiago de Compostela is een bijzondere. In deze tijd is er sprake van een nieuwe belangstelling voor Santiago, het is aan de hand van een modern cultureel toerisme. Tijdens de lezing van Frans Loos komen de godsdienstige en kunsthistorische achtergronden uitgebreid aan de orde. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan de legende.

14 augustus 2019

Doorn

Lezing 'Djangan loepah'
10:00 Kerkplein 4
Schrijver Hans van Cappelle geeft woensdag 14 augustus vanaf 10.00 uur een lezing in Cultuurhuis Doorn over 'Het leven in de contractpensions in Leersum en Amerongen 1951-1962' de ondertitel van zijn boek 'Djangan loepah'. Djangan loepah betekent 'het is verkeerd om te vergeten'. Het boek gaat om dan ook om de mensen die in de omgeving zich moesten gaan thuisvoelen. Een verhaal met vele gezichten. De lezing staat gepland één dag voor 15 augustus; de dag van de Capitulatie van Japan en de dag waarop de bevrijding van Nederlands-Indië wordt herdacht. De lezing in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De toegang is gratis. Aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan de Doornse Dis die in het teken staat van de lezing, namelijk een Indische maaltijd.

Maarn

Brei je eigen pop
14:00 Trompplein 5
Tijdens de zomervakantie is er speciaal voor de jeugd vanaf circa 7 jaar op woensdag 14 augustus vanaf 14.00 tot 17.00 uur een creatieve activiteit gepland in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn. Onder begeleiding van Miranda Veelbehr kunnen deelnemers gaan (leren) breien met als resultaat een zelf gebreide pop. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden aanschuiven in de Bibliotheek. Aanmelden is niet persé nodig, maar wel handig. Dit kan via maarn@bibliotheekzout.nl, 0343-44 27 10 of aan de balie.

15 augustus 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Amerongen

Lezing Barry Heinrichs op Kasteel Amerongen
19:30 Drostestraat 20
In het kader van Deftige Dieren heeft Kasteel Amerongen kunsthistoricus Barry Heinrichs uitgenodigd om tweemaal de lezing 'De betekenis van dieren in de kunst: Van statig renpaard tot schoothondje' te geven. De lezingen vinden plaats op donderdag 15 augustus om 19.30 uur en zondag 29 september om 10.30 uur op de Galerij.

16 augustus 2019

Driebergen

Zomeravondbridge bij De Slempers
19:15 Hoendersteeg 7
Iedere vrijdagavond in augustus zomerbridgen bij De Slempers in HC Hoenderdaal. Vrije inloop met partner tussen 19.00 en 19.20 uur. Deelname 2 euro per persoon. Er zijn meerdere prijzen beschikbaar. Mooie voorbereiding op het seizoen of kennismaken met bridgeclub De Slempers. Info: www.bridgeclubdeslempers.nl

17 augustus 2019

Doorn

Zomerconcerten Maartenskerk Doorn
16:00 Kerkplein 1
In de zomerperiode worden in de Maartenskerk in Doorn iedere zaterdag tussen 16:00 en 17:00 uur concerten gegeven, waarin het orgel te horen is samen met blokfluit, zang en hobo. Diverse muzikanten van formaat werken mee. Het laatse concert is op zaterdag 17 augustus. Toegang is gratis. Info: www.vriendenvandemaartenskerk.nl

18 augustus 2019

Doorn

Kastelentocht Doorn
9:00 Langbroekerweg 10
De Utrechtse Heuvelrug en aangrenzende gemeenten zijn zondag 18 augustus voor de 54e keer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. Die dag rijden koetsiers met hun aanspanningen een tocht langs een aantal kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is. Zij nemen hun mooiste authentieke rijtuigen en beste paarden mee. Hun historische kleding en die van de passagiers is afgestemd op het rijtuigtype en de paarden dragen hun mooiste tuig. Aloude tijden herleven. Het landgoed van Huis Doorn barst op 18 augustus van de pk's. Niet alleen voor de rijtuigen, maar ook onder de motorkap. De Rover Owners' Club Holland brengt de Kastelentocht in Engelse sferen met een presentatie van ongeveer veertig klassieke auto's. Verder bepalen twee gelegenheidsjury's welke aanspanningen een prijs mee naar huis nemen. De toegang tot het terrein is gratis. Info: www.kastelentochtdoorn.nl.

Heuvelrug

IVN natuurexcursie
14:00
Het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, houdt zondag 18 augustus een natuurexcursie. Tijdens deze excursie gaan de gidsen van het IVN met de deelnemers door het Zocherplantsoen wandelen. De start is bij De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort. De excursie duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. Aanmelden is niet nodig en het is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie