Toernooiorganisatie met v.l.n.r. Otto Okkersen, Roland Holdinga, Hans van Vugt, Helmert Lokhorst en 'hangend' Dennis Prij.
Toernooiorganisatie met v.l.n.r. Otto Okkersen, Roland Holdinga, Hans van Vugt, Helmert Lokhorst en 'hangend' Dennis Prij. Rinus van Denderen

Voetbalclubs starten Heuvelrugs voetbalkampioenschap

11 augustus 2019 om 06:49 Voetbal

DOORN Na in november 2018 de eerste stap te hebben gezet naar een eigen Utrechtse Heuvelrug Voetbalkampioenschap is de kogel door de kerk. Vier Heuvelrugclubs hebben zich verenigd in het UHVK. Daar waar in eerste instantie ook DVSA van de partij was maar om moverende redenen afhaakte, zetten vanaf 17 augustus HDS (Leersum), DEV (Doorn), SVMM (Maarn) en FC Driebergen gezamenlijk de schouders eronder om van deze eerste editie van dit unieke Voetbalkampioenschap binnen de Gemeente Utrechtse Heuvelrug een daverend succes te gaan maken.

Huub van Aerssen

Initiatiefnemer Otto Okkersen, belast met voetbaltechnische zaken bij DEV, zegt hierover het volgende: ,,Voorbeeld voor ons gezamenlijke initiatief was het al vele jaren renderende AVK (Amersfoorts Voetbal Kampioenschap) waarin alle Amersfoortse verenigingen actief zijn en dat geldt als serieuze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat geldt dus nu ook voor de standaard teams van HDS, DEV, SVMM en FC Driebergen die dit UHVK zien als een uitstekende oefenperiode naar het seizoen 2019-2020, dat eind september weer van start gaat."

Hans van Vugt, bestuurslid Algemene Zaken FC Driebergen, vult aan: ,,Daarnaast staat saamhorigheid hoog in het vaandel en zijn we er met zijn allen van overtuigd dat dit een prima opzet is naar een jarenlang vervolg, verbetering en uitbreiding van dit kampioenschap. Want dat is uiteindelijk het doel van dit gezamenlijke initiatief."

SCHEMA Het eerste UHVK gaat op zaterdag 17 augustus van start met de wedstrijd DEV - FC Driebergen (aanvang 14.30 uur Doorn). Het tweede treffen is op dinsdag 20 augustus, waar HDS in eigen huis aantreedt tegen SVMM (aanvang 20.30 uur). Op zaterdag 24 augustus speelt HDS wederom thuis, ditmaal tegen DEV (aanvang 11.00 uur). In het vierde en vijfde treffen op dinsdag 27 augustus komt SVMM op eigen terrein in actie tegen DEV (20.30 uur) en speelt FC Driebergen de thuiswedstrijd tegen HDS (20.30 uur). De laatste wedstrijd tijdens dit UHVK is op dinsdag 3 september waarin FC Driebergen het in eigen huis opneemt tegen SVMM (aanvang 20.30 uur).

ALGEMEEN De vier participerende verenigingen in dit Utrechtse Heuvelrug Voetbal Kampioenschap stellen zich ten doel met de op dat moment sterkste formatie(s) aan te treden, om zo het maximale rendement uit de 'oefenwedstrijden' te halen. De te spelen wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters van de op dat moment niet spelende verenigingen, wat toch wel als bijzonder genoemd mag worden.

De winnaar van het UHVK ontvangt de voor dit voetbalevenement beschikbaar gestelde wisseltrofee, die jaarlijks verdedigd dient te worden. De prijsuitreiking is op dinsdag 3 september na afloop van het laatste duel FC Driebergen - SVMM. Voor nadere informatie: Otto Okkersen, tel 0633924407, email ookkersen@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie