Tim op ten Noort (r) heeft de cheque ontvangen uit handen van Laurens Roodbol
Tim op ten Noort (r) heeft de cheque ontvangen uit handen van Laurens Roodbol John Beringen

Bridgeclubs spelen 2750 euro bij elkaar voor de Plusbus

29 januari 2020 om 06:53 Maatschappelijk

DOORN Op de Zonheuvel in Doorn deden honderdtwintig leden van de acht bridgeclubs uit de Gemeente Utrechtse Heuvelrug mee aan het evenement 'Bridgen voor de Plusbus'. Sponsoren verdubbelden het inschrijfgeld en zodoende kwam hierdoor 2750,- euro beschikbaar voor dit doel. Tim op ten Noort, voorzitter van de Stichting Plusbus Utrechtse Heuvelrug heeft de cheque ontvangen uit handen van Laurens Roodbol, voorzitter van ABCD (Algemene Bridgeclub Driebergen) en verbonden aan Sans Souci.

John Beringen

In zijn toespraak liet Op ten Noort weten dat de gift meer dan welkom is omdat gebruikers van de bus de kostprijs van de rit betalen en dat de bus in vijf jaar wordt afgeschreven.

Voor degenen die niet precies weten wat de Plusbus precies inhoudt, legde hij het uit: ,,Wij organiseren uitstapjes voor ouderen voor wie reizen met het openbaar te vervoer lastig is en voor wie autorijden, als men dat zelf nog doet, in een stad een te grote opgave vormt. Want laten we eerlijk zijn: als de jaren beginnen te tellen dan kunnen zaken als het chaotische verkeer, een parkeerplaats zoeken en een grote afstand lopen een behoorlijke barrière zijn waardoor iemand liever thuis blijft terwijl hij of zij toch bijvoorbeeld heel graag een museum zou willen bezoeken. En ook heel belangrijk om te vermelden: onze ritten zijn van deur tot deur. Iedereen wordt gewoon thuis opgehaald en weer terug gebracht." Het leverde een warm applaus op.

Laurens Roodbol liet weten zeer enthousiast te zijn over het aantal deelnemers. ,,Tussen de bridgeclubs onderling bestaat in enige mate een vorm van rivaliteit. En daar is niets mis mee, want dat tref je overal aan als het om verenigingen of clubs gaat die zich met het zelfde bezighouden; dat is heel normaal. Maar als je dan zo'n samenkomst organiseert dan zie je dat alle neuzen dezelfde kant op staan, ongeacht uit welke bridgeclub eenieder afkomstig is. We dragen dus niet alleen bij aan een goed doel, maar we realiseren ook een stukje verbroedering. En een compliment aan de sponsoren alsmede de winkeliers en de middenstanders die de prijzen ter beschikking hebben gesteld."

Voorts merkte hij op dat bridgen weliswaar het nodige hersenwerk vereist, maar dat iedereen het kan leren. ,,Ik zeg dit omdat alle bridgeclubs nieuwe leden kunnen gebruiken. Bridgen wordt veelal geassocieerd met ouderen en die zijn ook wel veel vertegenwoordigd in de bridgesport maar gaandeweg loopt het ledenaantal terug. Maar voor iedereen, jong of oud, die er wel interesse in heeft en denkt dat het erg moeilijk is, heb ik een verheugende mededeling: Alexander van der Garden, de voorzitter van de Bridgeclub Maarn, geeft lessen in bridge. En als je eenmaal ontdekt hoe leuk bridgen is, dan kunnen ze je er midden in de nacht voor wakker maken", besloot hij grijnzend.

Meer informatie over de Plusbus en het programma aanbod is te vinden via www.plusbusuh.nl Men kan hierover ook opbellen naar telefoonnummer 06 53898127 De uitstapjes bestaan uit dagprogramma's en omvatten o.a. museumbezoek, lunchconcerten, rondvaarten, ritten naar natuurgebieden, bioscoopbezoek en bezoek aan markten of steden. De enige voorwaarde om deel te kunnen nemen aan een rit is dat men zelf moet kunnen in- en uitstappen en zelfstandig naar het toilet kan. Dit vanwege het feit dat de veertig vrijwilligers van de Plusbus geen verpleegkundige opleiding hebben. Het programma geldt uitsluitend voor inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. In totaal kunnen er zeven mensen mee per rit waarbij begeleiders ook welkom zijn. Het gebruik van een eigen rollator vormt geen probleem. In de bus bevindt zich ook een rolstoel.

advertentie
advertentie