Wie tips wil over de liefde: van harte welkom namens Berry van Kruistum en Bert Overbeek (r) bij The Read Shop.
Wie tips wil over de liefde: van harte welkom namens Berry van Kruistum en Bert Overbeek (r) bij The Read Shop. Babs Bouwman

Signeersessie met schrijver Bert Overbeek

29 oktober 2019 om 10:15 Activiteiten

DOORN Bert Overbeek is zaterdagmiddag bij The Read Shop om zijn nieuwste boek 'Love, love, love' te signeren. De Doornse schrijver kijkt er naar uit in gesprek te gaan met de klanten van The Read Shop, want het onderwerp 'liefde' raakt iedereen.

Babs Bouwman

Eigenaar Berry van Kruistum vindt het leuk 'Boek Ontmoet Groet' te organiseren, want voor hem is het de normaalste zaak van de wereld dat een lokale auteur in de schappen van zijn winkel ligt. Veel mensen kopen Doorns kruidenbitter en Doornse kruidenkoeken: waarom zou je niet een keer een boek van een Doornse schrijver kopen?

LIEFDESVERDRIET De liefde is voor Doornse schrijver Bert Overbeek een essentiële kant van het leven en hij verdiept zich er zich al jaren in. Toen hij vorig jaar in een liefdesverdrietproces belandde, vroeg hij zich steeds af waarom al zijn kennis over de liefde niet werkte. Voor hem de aanleiding om 'Love, love, love' te schrijven. Het boek is met name geschikt voor mensen die in de overgang zitten van verliefdheid naar een duurzame relatie. De strekking is: doe het, ga het aan. Want de liefde verdiept je en het is een geweldige mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

EUFORIE Bert Overbeek schrijft ook poëzie. Zijn meest recente gedichtenbundel 'Een liefde sterker dan wat kon', omvat zeventig gedichten over een inmiddels verloren liefde. Lyrische en dramatische gedichten, waar de lezer veel herkenning en troost in kan vinden. ,,Ik schreef ze recht uit mijn hart in de tijd dat ik op de toppen van de liefde zat. Het gaat over illusies, euforie en verlangen", aldus Overbeek.

Tijdens het schrijven heeft hij vaak muziek op staan, waardoor hij in een soort flow komt. Voor hem een prettige manier om zaken te verwerken, net zoals in de periode rondom het overlijden van zijn vader waarin hij vele gedichten schreef.

TIPS In alle hoofdstukken van zijn boek 'Love, love, love' geeft Bert Overbeek tips aan de lezer. Benieuwd welke tips het boek niet gehaald hebben? Loop zaterdag gewoon even binnen: de schrijver staat je graag zelf te woord.

Meer informatie op www.readshop.nl

advertentie
advertentie