Afbeelding
ANP/Thomas Bakker

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

26 september 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

26 september 2019

Leersum

Lezing Jos Rams
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 26 september om 10.00 uur zal Jos Rams een lezing geven bij de Tijdlijn in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum over 'Indische mensen in Leersum en Amerongen 1951-1962'. De toegang is gratis.

PCOB Leersum
14:30 Lomboklaan 9
De eerste ontmoetingsmiddag van dit nieuwe seizoen in de zaal van ds Johanneskerk aan de Lomboklaan.Aanvang 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur voor koffie/thee en ontmoeting. Aangezien het in oktober 75 jaar geleden is dat er in Putten een razzia is gehouden, zal de heer Gert van Dompseler ons meenemen naar Putten en over die gebeurtenis met persoonlijke verhalen komen vertellen.

Driebergen

Gratis proefles werelddans
10:30 de Woerd 3a
Wereldmuziek is de ziel van een volk en zeer uitnodigend om op te dansen. Al jaren wordt in Driebergen de mogelijkheden gegeven deze vorm van bewegen onder deskundige leiding te beoefenen. Iedere donderdag is er gelegenheid om deze lessen te volgen van 10.30 tot 12.00 uur in het muziekcentrum van Aurora. De lessen staan onder leiding van Ida van Duuren. De eerste les is een gratis proefles. Voor meer informatie: idavanduuren@gmail.com, tel 0343-515793.

Amerongen

Aftrap Gouden Soeplepel 2020
17:00 Allemanswaard 13
De Gouden Soeplepel 2020 gaat van start bij Heel Amerongen Soept. Schrijf als eerste in voor de superworkhops.

Doorn

Huisconcert The Bowery
19:00 Postweg 18
The Bowery komt naar Het Brandpunt! De nummers van de christelijke band The Bowery gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur, met een rauw randje en een boodschap om over na te denken! info en tickets via: www.hetbrandpunt.nl/agenda/2019

Maarn

MMNLezing de geheimen van de Kaapse Bossen
20:00 Trompplein 5
Ontdek grafheuvels, celticfields en sporen uit de ijstijd. Lezing 26-9 + excursie 28-9; www.mmnatuurlijk.nl; aanmelden verplicht. Gidsen van Natuurmonumenten verzorgen de lezing en excursie.

27 september 2019

Driebergen-Rijsenburg

Repair Café
13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé bij De Inloop Driebergen is elke laatste vrijdag van de maand te vinden op de Oranjelaan 73, in de Delerij, van 13.00-15.30 uur.

Driebergen

Budrus, film van julia Bacha
22:00 Parklaan 7
In het kader van de vredesweek van 22-27 september wordt de film Budrus gedraaid. Na afloop is er een nagesprek onder leiding van Martin Kemperman.

28 september 2019

Leersum

Leersumse Kids Fair
9:00 Hoflaan 29
Zaterdag 28 september tussen 9.00 en 13.00 uur ligt de rode loper klaar voor de bezoekers van de Leersumse Kids Fair bij onze partner, De Binder in Leersum. Deze wintereditie een nog groter en mooier aanbod van tweedehands kinderkleding in de maten 74 tot en met 176, schoenen en andere kinderitems. Ook is er weer een groot aanbod speelgoed. Er zijn weer vele kinderactiviteiten zoals schminken door Darthuizer Toneelvereniging, knutselen bij de Connerie en diverse activiteiten met KDV De Harlekijn. Er is een Rad van Avontuur, die mogelijk wordt gemaakt door vele lokale ondernemers.

Amerongen

Oogstfeest Dorpsakker De Parel
10:00 Jan van Zutphenweg 4
Op zaterdag 28 september vieren wij ons jaarlijkse oogstfeest. Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten. We verkopen ook groenten, jam en siropen. Holleweg 35 Amerongen

Driebergen

Tentoonstelling Speelweek
13:30 Traaij 104-106
In het Poortgebouw van de Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu is een tentoonstelling over de Speelweek te bezichtigen, waarin aandacht wordt geschonken aan de geschiedenis, de organisatie en het plezier van de kinderen. De tentoonstelling is geopend op zaterdagen van 13.30 - 16.30 uur.

Driebergen

Aangenaam Klassiek LIVE: 2 Mini concerten
14:00 Traaij 49
Aangenaam Klassiek, met LIVE muziek door Klarinettensemble van het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist en het Ensemble Liefde voor Laag. Geheel gratis en vrij toegankelijk. Geniet tevens van een hapje en drankje! Komt u ook? Adres: Traaij 49, 3971 GC Driebergen-R.

Leersum

Dorpssoep Leersum
16:00 Kerkplein
Tijdens het benefietevent VocALS op zaterdag 28 september is ook Dorpssoep Leersum aanwezig. Soepen is het nieuwe werkwoord, eten en ontmoeten, dat is de verbinding die wij, als Dorpssoep tot stand willen brengen.

VocALS benefietconcert met Wishful Singing
20:00 Kerkplein 1
Op zaterdag 28 september wordt in Leersum een benefietevenement gehouden, rond het Kerkplein en in de Michaëlkerk, waarin zingen en de stem centraal staat. De opbrengsten van dit evenement komen geheel ten goede aan het ALS fonds ten behoeve van verder onderzoek naar deze ziekte. In het avondconcert zal onder meer Wishful Singing optreden.

Doorn

Zomer Vertelpodium Doorn
20:00 Amersfoortseweg 98
Alweer het laatste Zomer Vertelpodium van dit seizoen. Kosten: 7,50 Euro inclusief 2 consumpties Reserveren en route: www.campuslandgoedzonheuvel.nl/programma Tickets zijn ook te koop bij de receptie van het hotel op Landgoed Zonheuvel.

Amerongen

Het eenzame beroep van een arbiter
20:15 Allemanswaard 13
Zaterdagavond 28 september doet Bas Nijhuis in de Allemanswaard in Amerongen zijn verhaal over het bestaan als scheidsrechter. Nijhuis, optimist pus sang en geboren leider, floot onder andere UEFA Champions League-wedstrijden, vertelt. Over het spel, de getouwtrek, de uitlokkingen en het oordelen achteraf. Een avond 'achter de schermen' bij de meest geliefde sport. Koop kaarten (21,50 exclusief kortingen voor biebleden, jongeren-/studentenkaart of seniorenkorting) via www.bibliotheekzout.nl/theater, of via de bieb-app als je lid bent van de Bibliotheek Z-O-U-T.

29 september 2019

Amerongen

Schrijfworkshop in de Rijnkapel
10:00 Imminkstraat 1A
'Stilstaan… en weer verder gaan' Tijdens deze workshop autobiografisch schrijven maak je ruimte, een pas op de plaats, om terug te blikken op de afgelopen zomermaanden. Aan de hand van schrijfopdrachten en geholpen door aanwijzingen van de docent schrijf je een aantal kleine stukjes. Schrijfervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. Kosten: 12,50 euro. Aanmelden verplicht via info@nicolecuppens.nl

Driebergen

Kerkproeverij 2019
12:00 Klaproos 2
Op zondag 29 september organiseert de protestants evangelische gemeenschap Traject24 een bijeenkomst met een speciaal karakter. In dit weekend doen kerken door heel Nederland mee met de jaarlijkse editie van Kerkproeverij: de kerk toegankelijk, speciaal voor gasten. Bij Traject24 is Willem Jan de Hek de spreker. Hij is theoloog en architect en verbonden aan de Jacobikerk in Utrecht. Hij zal spreken over het thema 'Stilte is de zendtijd van de Heilige Geest'. Natuurlijk is er ruimte voor muziek, samen zingen en elkaar ontmoeten. Het voorbereidingsteam van deze bijeenkomst zorgt ervoor dat eer ook na de meeting nog wat 'te proeven' valt: lekkere lunchhapjes na afloop. Dus zondag 29 september om 12.00 uur in 't Hoge Licht, Klaproos 2, Driebergen. Meer info op www.traject24.nl.

Heuvelrug

Rondleiding klooster Gods Werkhof
13:00 Hollendewagenweg 20
Op zondag 29 september is er weer een rondleiding door het voormalige klooster Gods Werkhof in Werkhoven. Het klooster is van 1960 tot 1997 bewoond geweest door de zusters Augustinessen. Eén van hen, Josephine Boevé, zal de rondleiding inleiden met verhalen over haar eigen leven op deze historische plek. De middag begint om 13.30 uur en is om 15.15 uur afgelopen. Vanaf 13.00 uur staat de koffie/thee klaar. Toegang is 6,- euro inclusief koffie/thee. De opbrengst is bestemd voor het mantelzorgproject van Stichting Gods Werkhof. Adres: Hollendewagenweg 20 in Werkhoven. Telefoon 0343-552332. Meer informatie op www.godswerkhof.nl.

Driebergen-Rijsenburg

Nieuwe Alpha van start
17:30 Arnhemsebovenweg 62
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Driebergen wordt aangeboden. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint om 17.30 uur met een lekkere maaltijd en duurt tot 20.30 uur. Meer informatie www.traject24.nl/activiteiten.

30 september 2019

Maarn

Kinderboekenbespreking voor opa's en oma's
10:00 Trompplein 5
Maandag 30 september om 10:00 uur geeft Liesbeth Versteeg, (voor)leesconsulent van de Bibliotheek Z-O-U-T, een kinderboekenbespreking speciaal voor opa's en oma's in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn. Het thema is voertuigen en sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Het belang van lezen én voorlezen kan niet vaak genoeg worden benadrukt. De toegang is gratis en het is niet nodig vooraf aan te melden. Dus kom langs, het is niet alleen leerzaam en goed voor de band met (klein)kinderen, maar vooral erg leuk. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is te vinden aan het Trompplein 5 in Maarn.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden

1 oktober 2019

Doorn

Museum de Buitenplaats
9:00 Berkenweg 33
De EvenementenXpress gaat op 1 oktober naar Museum de Buitenplaats in Eelde. Vertrek vanaf de Ludenkapel (hoek Berkenweg/Ludenlaan) in Doorn. Kosten 27,- euro p.p., dit zijn de kosten voor de bus. Opgave vooraf verplicht. Info tel. 06.13269555.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie