Het glasvezelpunt aan de Traaij 70 tijdens de glasvezeldag.
Het glasvezelpunt aan de Traaij 70 tijdens de glasvezeldag. DELTA Fiber Netwerk

Deadline nadert voor aanleg glasvezel in Driebergen

19 november 2021 om 13:35 Zakelijk

DRIEBERGEN DELTA Fiber Netwerk is momenteel bezig met de campagne in Driebergen-Rijsenburg voor de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk. Tot uiterlijk 24 november kunnen inwoners zich aanmelden bij één van de telecomaanbieders, de glasvezelaansluiting is dan gratis. Voor de aanleg van start kan gaan, is een deelname van minimaal 25 procent nodig. Dat gaat dan in totaal om ongeveer 1900 aangesloten adressen in Driebergen-Rijsenburg.

door Wilco Willemse

Sinds tien weken draait de wervingscampagne van DELTA Fiber Netwerk op volle toeren. Dat is ook nodig, want de deadline voor de campagne van de aanleg van het supersnelle netwerk nadert. Wie vóór 24 november een abonnement afsluit bij één van de aangesloten telecomaanbieders betaalt geen eenmalige aansluitkosten. Inschrijven kan eenvoudig via de website www.deltafibernetwerk.nl waar ook de verschillende aanbieders met elkaar zijn te vergelijken. Voor persoonlijke hulp en advies is er het Glasvezel Informatiepunt aan de Traaij 70 en staat er in winkelcentrum De Sluis komend weekend een Glasvezelbus.

DEADLINE Om de deadline van 24 november te halen, moeten er in totaal ongeveer 1900 contracten zijn afgesloten in Driebergen. Projectmanager voor de campagne in Driebergen is Bart Helthuis: ,,Dat is 25% van het totale aantal aansluitingen in Driebergen- Rijsenburg en dat percentage is nodig om glasvezel kostenefficiënt in de grond te leggen. We zijn al mooi onderweg om de benodigde aantallen te halen, maar we zijn er nog niet. Aanmelden vóór die deadline levert trouwens ook nog eens een flink voordeel op, de klant betaalt dan namelijk geen eenmalige aansluitkosten en bespaart op die manier 650 euro.”

LOKALE VERKOPERS Ook zijn er in Driebergen-Rijsenburg en omgeving diverse lokale verkopers die hulp kunnen bieden bij de keuze voor glasvezel. Helthuis: ,,Het is fijn dat er lokaal bekende partijen zijn die hun eigen vaste klanten, maar ook andere geïnteresseerden van een onafhankelijk advies kunnen voorzien. De lokale partijen zijn al jaren goed in de markt vertegenwoordigd en kennen alle voordelen van glasvezel. Voor onze campagne in Driebergen-Rijsenburg zijn dat Telecombinatie Driebergen op de Traaij, Pasfoto Driebergen aan de Engweg en verder in de regio nog bij BB-Computerhulp in Woudenberg en Bootsystems en BJ Computers in Amerongen. Loop daar rustig eens binnen voor een adviesgesprek en laat u informeren.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Gratis suikerspin bij Telecombinatie Driebergen afgelopen zaterdag. - DELTA Fiber Netwerk

INFORMATIEPUNTEN Sinds de start van de campagne is er een Glasvezel Informatiepunt of GIP ingericht op de Traaij 70: ,,Boris is daar van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur om informatie te geven en eventueel te helpen bij het aanmelden”, vertelt Helthuis. ,,Eerder deze maand hebben we om ons GIP heen een glasvezeldag georganiseerd, waar veel belangstelling voor was. Daar konden mensen zien wat glasvezel nou eigenlijk is en hoe de aanleg in z’n werk gaat. Ook onze lokale partner Telecombinatie heeft vorige week een informatiedag gehad in de winkel. De suikerspinnen en koffie vonden gretig aftrek en ook hier hebben veel mensen informatie gehad. Komend weekend op 19 en 20 november staat van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags in winkelcentrum De Sluis onze glasvezelbus. Ook daar zijn we aanwezig voor advies en informatie, alles om ook de allerlaatste twijfelaars over de streep te trekken.”

VERENIGINGENACTIE Ook verenigingen uit Driebergen-Rijsenburg zijn aangehaakt als partner in de campagne van DELTA Fiber Netwerk. Helthuis: ,,We werken graag zo lokaal mogelijk. En we weten hoe belangrijk verenigingen zijn in dorpen als Driebergen. Vandaar dat we een mooie actie hebben opgetuigd om juist die lokale verenigingen te versterken. Wie zich aanmeldt via de website van de deelnemende clubs, ontvangt als de aanleg doorgaat zelf 25 euro bonus én spekt de clubkas van de vereniging met nóg eens 50 euro. In Driebergen-Rijsenburg doen de volgende verenigingen mee: Voetbalclub FC Driebergen, Dalto Korfbal Driebergen, Hockeyvereniging DMHC Shinty,  Scouting Driebergen en Tennisvereniging Manger Cats.

Deze advertorial wordt u aangeboden door DELTA Fiber Netwerk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).


De glasvezeldag van 6 november werd goed bezocht. - DELTA Fiber Netwerk

advertentie
advertentie