In Het GIP is Boris er voor het beantwoorden van vragen
In Het GIP is Boris er voor het beantwoorden van vragen DELTA Fiber Netwerk

Glasvezelcampagne komt op stoom in Driebergen-Rijsenburg

14 oktober 2021 om 17:08 Zakelijk

DRIEBERGEN DELTA Fiber Netwerk is momenteel bezig met de campagne in Driebergen-Rijsenburg voor de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk. Tot uiterlijk 24 november kunnen inwoners zich aanmelden bij één van de telecomaanbieders, de glasvezelaansluiting is dan gratis. Voor de aanleg van start kan gaan, is een deelname van minimaal 25 procent nodig. Dat gaat dan in totaal om ongeveer 1900 aangesloten adressen in Driebergen-Rijsenburg.

door Wilco Willemse

De campagne is inmiddels ruim vijf weken onderweg en komt op stoom. Projectmanager van DELTA Fiber Netwerk voor Driebergen is Bart Helthuis: ,,De lokale acties werpen hun vruchten af. De informatieavonden op 22 en 23 september zijn goed bezocht en ook het Glasvezel Informatiepunt aan de Traaij 70 weet men al goed te vinden. De Driebergenaar is nieuwsgierig naar glasvezel en wij zijn er om ze van de juiste informatie te voorzien.”

VRAGEN Op de informatieavonden konden geïnteresseerden hun vragen stellen: ,,We komen tijdens onze campagnes vaak dezelfde vragen tegen, zo ook in Driebergen-Rijsenburg”, aldus Helthuis. ,,Bijvoorbeeld of e-mailadressen geldig blijven. Het antwoord is dat dat meestal wel zo is, als er echter een e-mailadres van een andere provider wordt gebruikt, kan het zijn dat dat adres komt te vervallen. Een andere vraag die werd gesteld ging over het ingaan van het nieuwe glasvezelabonnement. Dat gaat pas in als de aansluiting is geactiveerd in de woning en gebruikt kan worden. Tot die tijd betaal je niks bij je nieuwe provider, die je daar ook ruim op tijd van op de hoogte stelt. De hele informatieavond is terug te kijken: www.gavoorglasvezel.nl en doe dan de postcodecheck.” 

MAX VERSTAPPEN Een vraag die minder vaak voorkwam dan bij voorgaande informatieavonden, is die over ‘Max Verstappen’. Helthuis: ,,Tot voor kort was dat een veelgestelde vraag: Kan ik ook gratis naar Max Verstappen en de Formule 1 blijven kijken met een glasvezelabonnement? Dat was namelijk het geval voor Ziggoklanten, maar vanaf 2022 zit Formule 1 niet meer bij Ziggo in het pakket. Vanaf dat moment geldt voor iedereen dus dat alleen via een extra pakket Formule 1 gekeken kan worden.” 

INFORMATIEPUNTEN Aan de Traaij 70 is een GIP ingericht: ,,GIP staat voor Glasvezel Informatiepunt”, vertelt Helthuis. ,,Boris is daar aanwezig voor het beantwoorden van vragen of hulp bij aanmelden. Het GIP is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 – 18.00 en op zaterdag van 10.00 -17.00. Bij Cafetaria De Sluis aan De Sluis 25 start vanaf 19 oktober een spreekuur, door Hans Schuurman van BJ-Computers en Bert Bastiaan van BB-Computers, beide onafhankelijke ondernemers die kunnen adviseren en helpen waar nodig. Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag zijn zij er van 13.00 - 16.00 voor advies.” 

GLASVEZELMARKT Op 6 november van 10.00 – 15.00 organiseert DELTA Fiber Netwerk een informatiemarkt: ,,Op het pleintje naast Telecombinatie en tegenover Boekhandel Jacques Baas zijn we dan aanwezig met adviseurs en resellers om al uw vragen te beantwoorden. Ook de aannemer die de aanleg gaat doen is aanwezig en geeft informatie en uitleg. Bijvoorbeeld over het aanlegproces in de tuin en de meterkast. Iedereen is welkom, wij zorgen voor wat lekkers.”

VERENIGINGSACTIE Wie zich wil aanmelden voor glasvezel, kan daarmee lokale verenigingen steunen. Helthuis: ,,Dalto, Shinty, Manger Cats, FC Driebergen en Scouting Driebergen doen mee. Wie zich via één van die clubs aanmeldt voor glasvezel, verdient daar zelf 25 euro mee en er gaat ook nog eens 50 euro naar de clubkas. Een mooie manier om je favoriete club te steunen!”

GRATIS WINKELEN Ab kraakte tijdens het openingsweekend de kluis in het Glasvezel Informatiepunt en won daarmee één minuut gratis winkelen bij Jumbo Van Veldhuizen. Afgelopen zondag was het zo ver. Ab had na een minuut een winkelwagen vol met een waarde van 170,11 euro. Ab, gefeliciteerd! 

Deze advertorial wordt u aangeboden door DELTA Fiber Netwerk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

In Cafetarie De Sluis opent een extra informatiepunt vanaf 19 oktober
Ab won de minuut gratis winkelen!
advertentie
advertentie