Johan Scheepstra bemant het Glasvezel Informatiepunt, Rijksstraatweg 177 in Leersum.
Johan Scheepstra bemant het Glasvezel Informatiepunt, Rijksstraatweg 177 in Leersum. DELTA Fiber Netwerk

Klaar voor de toekomst met de aanleg van glasvezel

Zakelijk

HEUVELRUG DELTA Fiber Netwerk is de partij die momenteel campagne voert in Amerongen en Leersum voor de aanleg van glasvezel. Tot uiterlijk 2 juni kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Voor de aanleg kan starten, is een deelname van 25 procent nodig. Dat gaat dan om ongeveer 1300 adressen.

Eerder al startte DELTA Fiber Netwerk met de aanleg in de Kromme Rijnstreek, waar het zogenaamde buitengebied aangesloten werd. Vorig jaar is ook een succesvolle glasvezelcampagne in Maarn, Maarsbergen en Overberg geweest. Daar gaan binnenkort de eerste werkzaamheden van start. Na de campagne in Amerongen en Leersum, is Driebergen aan de beurt, in Doorn ligt al glasvezel. DELTA Fiber Netwerk is ook verantwoordelijk voor de aanleg in Rhenen en Elst, die momenteel aan de gang is.

Projectleider van de glasvezelcampagne in Amerongen en Leersum is Sonja Jansma: ,,Het aantal aanmeldingen loopt op schema, maar we zijn er nog niet. We zien dat Leersum een klein beetje voor loopt op Amerongen. De komende weken is het er op of er onder, dus meld u snel aan. En twijfelt u nog of heeft u vragen, loop dan binnen bij ons glasvezel informatiepunt aan de Rijksstraatweg 177 in Leersum of bij één van de vijf lokale verkopers. Daar weten ze precies wat de mogelijkheden zijn en eventueel helpen ze u met het aanmelden.”

GIP Bij het glasvezel informatiepunt, of GIP, weten ze alles over de glasvezelcampagne: ,,We zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 en op zaterdag van 10.00 -tot17.00”, vertelt Johan Scheepstra. Hij bemant sinds kort het GIP dat is gevestigd in de dansschool van Zenner DSF. ,,U kunt gewoon binnenlopen, een afspraak maken is niet meer nodig. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Heeft u liever wel een afspraak? Dan kan dat natuurlijk ook, belt u dan even 06-38612902.”

DATAGEBRUIK De vragen die Scheepstra krijgt zijn zeer divers: ,,Iedere situatie is weer anders en de wensen en het bijbehorende advies dus ook. We zien de laatste jaren een enorme stijging van het datagebruik en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Gelukkig is er voor iedereen een passend aanbod. Er zijn vijf aanbieders die hun producten via de glasvezelkabel van DELTA Fiber Netwerk. Heldenvan.nu bedient vooral de zakelijke markt met allerhande oplossingen voor het MKB. Kliksafe biedt een heel veilige internetomgeving, wat voor een bepaalde doelgroep heel interessant kan zijn. Voor de gemiddelde consument zijn vooral de abonnementen van DELTA, Caiway en Online.nl interessant. Elke aanbieder heeft voor- en nadelen. Zo heeft Online.nl altijd gratis ESPN Eredivisie en Caiway is prijstechnisch interessant door een mooie aanbieding de eerste zes maanden. Bij DELTA is de service dan weer top, zij verzorgen de complete installatie en garanderen een goede WiFi-verbinding tot in de nok. In gesprek met bewoners probeer ik eerst het wensenplaatje compleet te krijgen. Dan gaan we op zoek naar een passend product.”

MAX EN MAIL Twee vragen komen steeds weer terug: ,,Of Max Verstappen gevolgd kan worden en of het mailadres kan blijven bestaan”, vervolgt Scheepstra. ,,Alle drie de aanbieders kunnen dat verzorgen. Ziggo Sport is een los pakket, waarmee alle Formule 1-wedstrijden gevolgd kunnen worden. Een persoonlijk mailadres is bij de aanbieders mogelijk, een bestaand Ziggo- of KPN-adres kan niet meegenomen worden. Ik raad iedereen aan om een mailadres te kiezen die niet aan een vaste provider vastzit, zoals een gmail- of hotmailadres. Dan is er in de toekomst ook geen probleem bij het overstappen naar een andere provider.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Bij Expert Leersum informeren ze hun klanten graag over de mogelijkheden van glasvezel. - Wilco Willemse

LOKALE VERKOPERS In Amerongen en Leersum zijn meerdere lokale verkopers betrokken. Scheepstra: ,,In Leersum zijn dat ADT Computers en Expert Leersum en in Amerongen kunt u terecht bij BJ Computers, MM-net en Bootsystems. Ook zij kennen alle details en kunnen u gericht van informatie voorzien. Als u een glasvezelabonnement van minimaal één jaar bij een eerder genoemde provider kiest, is de aansluiting helemaal gratis. Uiteraard blijven de coax- en telefoonkabel gewoon in uw huis liggen. Mocht u enthousiast zijn geworden, dan kunt u bij één van de verkooppunten een abonnement afsluiten. Dat kan overigens ook in het GIP of online. Als er voldoende aanmeldingen zijn, start na de zomervakantie de aanleg. Er vindt dan bij u thuis een schouw plaats om samen met de aannemer te bepalen hoe glasvezel in uw woning wordt aangelegd. Ruim op tijd neemt de provider contact met u op voor de aansluitdatum.”

EXPERT LEERSUM Thom van Dijk van Expert Leersum is enthousiast over de mogelijkheden van glasvezel: ,,Dat is wel echt de toekomst voor dataoverdracht. Wij zien een enorme toename in datagebruik en steeds meer ‘smart’ apparatuur. Bijvoorbeeld een serie kijken via Netflix of een online meeting via Zoom nemen behoorlijk wat bandbreedte in beslag. Een haperende verbinding is dan heel vervelend. In de winkel merken we dat onze klant op zoek is naar een hoog serviceniveau en daar past glasvezel via DELTA eigenlijk heel goed bij. Ook zij verzorgen desgevraagd de hele installatie, net als wij dat doen. En voor de prijs hoef je het tegenwoordig ook niet meer te laten. Glasvezel is gewoon concurrerend geprijsd in vergelijking met Ziggo of KPN. Op vrijdag 21 en 28 mei is tussen 10.00 en 18.00 uur iemand van DELTA Fiber Netwerk in onze winkel om onze klanten van advies te voorzien.”

door Wilco Willemse

Deze advertorial wordt u aangeboden door DELTA Fiber Netwerk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt 28 jun, 12:16
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59