Afbeelding
Glaspoort

Glaspoort sluit eerste woning in Leersum aan op glasvezel

15 maart 2024 om 18:28 Zakelijk

LEERSUM De eerste woning in Leersum is aangesloten op een glasvezel netwerk. De heer en mevrouw Webber kregen een bloemetje uit handen van Ilias Mrabet (Gebiedscoördinator Glaspoort) ter gelegenheid van de eerste aansluiting op het glasvezelnetwerk in Leersum.

Glaspoort is al enige tijd bezig met de aanleg van een glasvezel netwerk in de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor de plaatsen Amerongen en Leersum. ,,Nu de aanleg in een ver gevorderd stadium is, kan er ook gestart worden met het aansluiten van de eerste woningen. Naar verwachting zal Glaspoort de aanlegwerkzaamheden in Leersum voor de zomervakantie afronden. Voor de aanleg van het netwerk in Amerongen verwachten we richting einde dit jaar klaar te zijn. In de tussentijd sluiten we gefaseerd de woningen aan. Deze week is de eerste woning in Leersum aangesloten”, legt Mrabet uit. 

De aanleg van een tweede glasvezelnetwerk betekent ook overlast voor de bewoners. ,,Dat is inderdaad vervelend”, vindt Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort. ,,De stoep gaat weer open, maar aan de andere kant biedt het ook voordelen. Met de kosteloze aanleg van ons glasvezelnetwerk bieden wij de inwoners van Amerongen en Leersum een ruimer aanbod aan providers. Klanten hebben wat te kiezen en dat is prettig. Natuurlijk proberen we de overlast te beperken. In de meeste gevallen gaat ‘s ochtends de stoep open en is deze in de middag al weer dicht.”

De gemeente is zich ervan bewust dat deze tweede aanleg ook voor overlast kan zorgen. Toch staat de gemeente deze aanleg toe, mede gezien de regelgeving. Het projectteam van de gemeente en het projectteam van Glaspoort zien er samen op toe dat de overlast beperkt blijft en de woningen goed bereikbaar blijven. Het straatwerk wordt hersteld door een aannemer die is aangesteld door de gemeente.

advertentie
advertentie