Afbeelding
Wouter van Dijk

Gemiddelde prijs koopwoning Utrechtse Heuvelrug ruim half miljoen

Wonen

HEUVELRUG De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning in de gemeente Utrechtse Heuvelrug lag vorig jaar op 500.400 euro. Dat is een stijging van 13 procent in vergelijking met 2019. Toen werden bestaande woningen in Utrechtse Heuvelrug verkocht voor gemiddeld 442.800 euro.

Utrechtse Heuvelrug is overigens bepaald geen uitzondering. In maar liefst 96 procent van de Nederlandse gemeenten steeg de verkoopprijs van bestaande woningen in 2020, blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS en het Kadaster. Woningen gingen vorig jaar voor gemiddeld 334.000 euro van de hand. Dat is de hoogste prijs sinds het begin van de meting in 1995. 

Op onderstaande kaart zie je voor 2020 en 2019 de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning, afgerond op honderd euro. We hebben de gemiddelde verkoopprijs in 2020 vergeleken met die van 2019, om zo te komen tot de ontwikkeling van de verkoopprijs in procenten. Dat cijfer bepaalt de kleur op de kaart. 

Verkochte nieuwbouwwoningen zijn dus niet in deze cijfers meegeteld. Er wordt ook niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen.


advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00