Afbeelding
Edith Hazelzet/Wilco Willemse

Pop-up concert in Leersums park wordt gewaardeerd

26 augustus 2019 om 12:23 Podiumkunsten

LEERSUM Zondagavond kwamen bijna 150 Leersumers naar het park bij De Binder voor een gratis concert. Ruim tachtig muzikanten uit heel Nederland vormden samen eenmalig een orkest. Onder begeleiding van dirigent Bert Willemsen studeerden zij in De Binder gedurende de dag vele nummers in. De bezoekers waren enthousiast en hopen volgende zomer weer van zo'n verrassend concert te mogen genieten.

Edith Hazelzet

Het park baadde zondag in het avondzonlicht. Bezoekers brachtten stoelen mee of zaten rondom het grote orkest op het gras. Ook op de beide balkons van De Binder zaten mensen te luisteren naar onder andere een medley van nummers van Ed Sheeran, en een potpourri van Nederlandse hits in de Verenigde Staten. Meezingen werd door de dirigent aangemoedigd. Uit het luide applaus aan het einde van het concert bleek dat het initiatief werd gewaardeerd. Bovendien leverde het nog een toegift op. Het publiek had duidelijk bewondering voor de kwaliteiten van de muzikanten, die er samen in geslaagd waren in één dag zovele muziekstukken tot een geheel te maken.

PLAY-IN Organisatoren van de zogenoemde 'Zomer Play-In' zijn Marijke en Elwin Zegers uit Amerongen, beide fanatiek muzikant. Vanuit hun bedrijf Corona Evenementen organiseren zij taptoes, play-ins en andere concerten. Zo is er de jaarlijkse taptoe in Barneveld en elke zomer een play-in, dit keer dus in Leersum. Marijke: ,,Vijf jaar geleden organiseerden we nog negen evenementen per jaar. We hebben nu een zoontje, dus het moet even wat minder. Voor volgend jaar juni staat een taptoe gepland in De Binder, waar ook EMM aan meedoet. Leuk om het een keer zo lokaal te doen."

EUPHONIUM Maar afgelopen zondag dus het concert in het Leersumse park, waarvoor deelnemers zich vanaf april konden inschrijven. Marijke Zegers: ,,Het was een spannende dag. De meeste muzikanten kenden elkaar niet en niveaus kunnen behoorlijk verschillen. We hadden zeven stukken uitgezocht, waarvan de deelnemers de bladmuziek al van tevoren konden downloaden. Het was aan dirigent Bert Willemsen om hier een mooi geheel van te maken. Alles moet dan op een dag samenkomen." Zelf speelde Marijke mee op euphonium, een tenortuba, en echtgenoot Elwin deed het slagwerk. ,,Eigenlijk speelt hij trombone, maar daar hadden we al genoeg aanmeldingen voor. Op pauken, xylofoon en klokkenspel kan hij ook goed uit de voeten."

GRATIS De play-ins zijn per definitie gratis toegankelijk voor publiek. Eerdere concerten vonden plaats in Austerlitz en Zeist, en een keer binnen in De Binder. Het publiek zocht vergeefs naar lokale musici. ,,Inschrijvingen uit de regio zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Houd voor volgende plau-ins onze website of Facebookpafina in de gaten", nodigt Marijke Zegers uit.

Meer informatie op Corona-evenementen.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie