Afbeelding
Eigen foto

Zomerconcert Play-In in De Binder

Podiumkunsten

LEERSUM In De Binder is het zondag 25 augustus een muzikale drukte van belang. Meer dan tachtig muzikanten uit heel het land komen dan bij elkaar om één groot orkest te vormen. Onder begeleiding van dirigent Bert Willemsen studeren ze in één dag een heel concert in. 's Avonds kunnen belangstellenden het concert gratis bijwonen.

Wilco Willemse

Organisatoren van de Zomer Play-In zijn Marijke en Elwin Zegersuit Amerongen, beide fanatiek muzikant. Vanuit hun bedrijf Corona Evenementen organiseren ze taptoes, play-ins en andere concerten. Zo is er de jaarlijkse taptoe in Barneveld en elke zomer een play-in. Dit keer dus in Leersum. Marijke: ,,Vijf jaar geleden organiseerden we nog negen evenementen per jaar. We hebben nu een zoontje, dus het moet even wat minder. Voor volgend jaar juni staat ook een taptoe gepland in De Binder, waar ook EMM aan meedoet. Leuk om het een keer zo lokaal te doen."

EUPHONIUM Maar eerst aanstaande zondag dus de Zomer Play-In. Marijke Zegersuit: ,,Dat is een spannende dag. De meeste muzikanten kennen elkaar niet en niveaus kunnen behoorlijk verschillen. We hebben zeven stukken uitgezocht, dus er zou voor iedereen wat tussen moeten zitten wat aanspreekt. De deelnemers hebben de bladmuziek al kunnen downloaden, maar zondag moet alles samenkomen. Het is aan dirigent Bert Willemsen om hier een mooi geheel van te maken. Zelf speel ik mee op euphonium en mijn man Elwin doet slagwerk. Hij speelt eigenlijk trombone, maar daar zijn er al genoeg van. Op pauken, xylofoon en klokkenspel kan hij ook goed uit de voeten."

BUITEN Het concert is gratis te bezoeken en is bij mooi weer buiten bij het parkje bij De Binder. Marijke Zegersuit: ,,Wij zitten als orkest onder aan de heuvel daar en het publiek mag plaatsnemen op de heuvel. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de sporthal van De Binder. Iedereen is welkom en de toegang is helemaal gratis."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 2 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 19 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ gisteren
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01