Afbeelding
Natuurmonumenten

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

11 juli 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 juli 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Zomeravondwandeling Kaapse Bossen
19:30
Op een zwoele zomeravond hangt een deken van rust over het bos. De zon zakt langzaam onder het bladerdek, dieren scharrelen hun avondeten bij elkaar en de vogels geven een vrolijk fluitconcert. Ga met de gids mee op pad en ervaar de stilte en ruimte van een zomeravond in de Kaapse Bossen. Luister naar de vogels, ontdek de dierensporen en geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de uitkijktoren De Kaap. Aanmelden www.natuurmonumenten.nl

12 juli 2019

Driebergen

Classic Filmcafé met 'Pillow talk'
19:00 Buzzigburglaan 1
Om 19.00 uur start de klassieker 'Pillow talk' uit 1959, geregisseerd door Michael Gordon met hoofdrollen voor Doris Day en Rock Hudson. Entree 6,- euro, met Bibliotheekpas 4,- euro. Inloop vanaf 18.30 uur, de film start om 19.00 uur.

Driebergen-Rijsenburg

Verhalenhuis CultuurHoek
20:00 Engweg 14
De Werkgroep Vertellen presenteert zich met een prikkelende vertelavond met het thema De Eerste Keer. Vertellers zijn Sjef Honer, Esther de Jong, Mieke Amptmeijer, Jetta van Genuchten en Ron Slot. Wij zijn verheugd en trots dat Cees Sax deze avond zal omlijsten met zijn gitaarspel. Het is voor het publiek mogelijk zelf een verhaal van vijf minuten te vertellen over het thema. Waar: Expositieruimte CultuurHoek, Engweg 14 Driebergen Tijd: Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur Entree: Gratis, vrijwillige bijdrage in de hoge hoed.

13 juli 2019

Doorn

Workshop Qigong
9:30 Dorpsstraat 26
Qigong is namelijk de snelstgroeiende Chinese bewegingsleer in het Westen. Het heeft dan ook vele uiteenlopende gezondheidsaspecten. Naast weldadige ontspanning en hernieuwde energie kan het ook klachten verbeteren als vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijnen, depressie, concentratiestoornissen, en nog veel meer. Iedereen kan Qigong beoefenen. Het zijn rustige meditatieve bewegingen die het lichaam soepel maken, het hoofd helder, en het hart gelukkig. Meer info op www.inbalansmetqi.nl

Maarn

Open zolder Raadhuis met presentatie
10:00 Raadhuisplein 1
De zolder is elke tweede zaterdag van de maand open voor iedereen die er eens een kijkje wil nemen. Om er te komen moet u wel twee trappen op. Om 11.00 uur zal Herman Postema, schrijver van het boek De erfenis van ridder Fulco – het ontstaan van het dorp Maarsbergen aan de hand van een beamer presentatie met veel beelden, vertellen over de roemrijke geschiedenis van Maarsbergen. Tevens is er een expositie over de geschiedenis van Maarsbergen, verzorgd door de Cultuur Historische Commissie van Maarn Maarsbergen Natuurlijk.

Amerongen

Zomerorgelbespeling met Peter Neeteson
16:00 De Hof 16
Programma: - Fr. Liszt, 3e Consolation - J.S. Bach, Ich ruf' zu dir, Herr - G. Fauré, Cantique de Jean Racine - Feike Asma, Fantasie over Psalm 42, vers 3 en 5 - G. Caccini / N. Ingman, Ave Maria - S. Karg-Elert, Now thank we all our God - J.S. Bach, Bist du bei mir - Ch. Gounod, Sanctus (uit Messe Solemnelle de St. Cécile) - J. Williams, Schindler's List - E. Morricone, Nella Fantasia - G. Gershwin, Summertime (Porgy and Bess) - P. Neeteson, improvisatie op bekende klassieke en populaire stukken. Peter Neeteson….. wie kent hem niet in deze regio? Hij is kerkorganist en was vaste begeleider van diverse koren. De toegang is gratis.

Doorn

Zomerconcerten
16:00 Kerkplein 1
In de komende zomerperiode worden vanaf 13 juli in de Maartenskerk in Doorn iedere zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur bijzondere concerten gegeven, waarin het Bätzorgel te horen is samen met blokfluit, zang en hobo. Het eerste concert is op zaterdag 13 juli, het laatste op 17 augustus. Toegang is gratis. Stichting 'Vrienden van de Maartenskerk' organiseert de concertreeks. Deze stichting zet zich in voor het onderhoud van de kerk en culture evenementen in Doorn. www.vriendenvandemaartenskerk.nl

14 juli 2019

Cothen

Viswedstrijd H.S.V de Zwarte Boei
8:00
Op zondag 14 juli is de 9e wedstrijd van H.S.V de Zwarte Boei in de Arkervaart te Nijkerk. Loten om 08.00 uur. Wedstrijd begint om 08.30 uur. Kosten 5,00 euro. www.dezwarteboei.com

Doorn

DNTD Dutch National Triumph Day
10:00 Beukenrodelaan 2
De gezamenlijke Nederlandse Triumph-clubs, Club Triumph Holland, Stag Club Nederland, TR Club Holland en Triumph Spitfire Club, alweer voor de 26ste keer het grootste landelijke Triumph-evenement 'Dutch National Triumph Day' in Jachthuis Landgoed Beukenrode in Doorn. Dit succesvolle evenement is toegankelijk voor alle liefhebbers van Triumph, Standard en aanverwante auto's, die daar hun Triumph zullen tonen aan de bezoekers op het fraaie terrein van het landgoed. Er is een zeer gevarieerd programma en de entreekosten bedragen 10,- euro per auto voor leden en 15,- euro per auto voor niet-leden van een Triumph-club. Het Jachthuis is te vinden aan de Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn. Meer informatie op http://dntd.triumph.nl

Driebergen

Zomerproject Parklaankerk
10:15 Parklaan 7
Vrijzinnige inspiratie nu zomerproject Parklaankerk 14 juli, 28 juli, 11 augustus 2019 De Parklaankerk bestond in 2019 90 jaar en in 2020 is het 150 jaar geleden dat de Nederlandse Protestantenbond (nu: Vrijzinnigen Nederland) werd opgericht: het eerste 'kerkgenootschap' dat modernisme in de theologie en cultuurchristendom serieus nam. Aanleiding genoeg voor een serie gesprekken over 'vrijzinnige (religieuze) inspiratie'.

Doorn

Historische Landgoedwandeling Hydepark
13:30 Oude Arnhemse Bovenweg 3
In de maanden april t/m oktober wordt er iedere tweede zondag en derde woensdag van de maand een rondwandeling gehouden langs historische plekken op het landgoed. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Historisch tuin van Bartiméus, Driebergsestraatweg 44 Doorn. Rond 15.30 uur wordt de wandeling afgesloten met een consumptie met koek. Kosten 5,- euro, maximaal 12 deelnemers en opgeven bij het theehuis.

15 juli 2019

Driebergen

Kinderactiviteit
13:00
Op het Plein aan de Traaij, De Binnenplaats, houdt DriebergenArt een feestelijke middag voor jong en oud: Petit Montmartre. Het plein bij Jacques Baas wordt in Franse sferen gebracht en er worden leuke workshops gegeven. Kinderen (en volwassenen) kunnen lekker creatief bezig zijn op het plein en kunnen een blijvende herinnering aan DriebergenART meenemen. Meer informatie, ook de deelnemende kunstenaars en winkels / horeca vind je op: http://www.driebergenart.nl/ facebook.com/driebergenART Kom lekker genieten in Driebergen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Leersum

Inloop Digitale Hulp Leersum
14:00 Hoflaan 31
Praktische hulp of tips over het werken met tablet, smartphone of e-reader. Neem wel een opgeladen tablet, smartphone of e-reader mee. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in Cultuurhuis De Binder (1ste etage, lift aanwezig), aan de Hoflaan 31 in Leersum. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

17 juli 2019

Doorn

Doornse Dis
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13.00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk tweegangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan tot de dinsdag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10.00 uur.

Zomeravondwandeling Kaapse Bossen
19:30 Sint Helenalaan 2
Op een zwoele zomeravond hangt een deken van rust over het bos. De zon zakt langzaam onder het bladerdek, dieren scharrelen hun avondeten bij elkaar en de vogels geven een vrolijk fluitconcert. Ga met onze gids mee op pad en ervaar de stilte en ruimte van een zomeravond in de Kaapse Bossen. Luister naar de vogels, ontdek de dierensporen en geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de uitkijktoren De Kaap. Aanmelden www.natuurmonumenten.nl

Leersum

Samen eten tijdens de Zomermaanden
18:00 Engelberg 15A
Bij Ons Eetcafé wordt tijdens de zomermaanden, op woensdag 17 juli en woensdag 21 augustus, een gezamenlijke maaltijd georganiseerd door de vrijwilligers van 3 Leersumse kerken i.s.m. slagerij Van Dijk. De maaltijd is speciaal voor mensen die alleen wonen, maar ieder ander is ook welkom. De maaltijd begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De kosten zijn 5,- euro inclusief drankjes, koffie/thee. Locatie: Andrieshof, Engelberg 15A in Leersum. Tegen een kleine vergoeding kan voor vervoer gezorgd worden. Aanmelden voor de maaltijd op 17 juli kan van 8 t/m 12 juli. Aanmelden voor de maaltijd op 21 augustus kan van 12 t/m 16 augustus. Via 06 46 35 15 28 of eetcafeleersum@gmail.com.

18 juli 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Amerongen

Zomersconcert
19:30 Drostestraat 20
Het wordt weer zomer, dus traditiegetrouw wordt het dan tijd voor de zomeravondconcerten van muziekvereniging Ons Genoegen uit Amerongen. Donderdag 18 juli is een verrassende concert gepland in het jaar dat Ons Genoegen haar 100-jarig bestaan viert. In de tuin van kasteel Amerongen een zomerconcert in samenwerking met de Amerongse toneelgroep Chapeau. Tijdstip van aanvang van de concerten is 19.30 uur. De toegang is gratis. Neem zelf een stoeltje mee.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie