Afbeelding
Foto: Getty Images

Opvallen op beurs of evenement? Check deze tips

1 september 2023 om 11:35 Partnercontent

Zowel regionaal als landelijk komen er steeds meer bedrijven bij. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er inmiddels meer dan 2 miljoen bedrijven staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vooral de laatste jaren is dit aantal enorm gegroeid binnen diverse branches. Wil je als ondernemer opvallen om klanten te bereiken, dan moet je daar nog meer aandacht aan besteden dan eerder.

Daarom doen veel bedrijven en ondernemers mee aan beurzen en evenementen binnen de branche waar ze werken. Ook daar is de concurrentie groot, maar is er een aantal handige tips en tricks waarmee je alsnog op kunt vallen op de beursvloer. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een opvallende stand en aan een race simulator huren. In dit artikel lees je er meer over.

Installeer een wand met live social media bij je stand
Wat je in ieder geval moet doen op een regionale (of landelijke) beurs is opvallen. Het is immers de bedoeling dat je meer bezoekers trekt dan je concurrenten en om van die bezoekers uiteindelijk potentiële klanten te maken. Zorg daarom in ieder geval voor een stand die opvalt in de menigte. Hierbij is het aan te raden om een zogeheten social media wall te (laten) installeren.

Dat is een wand waarop je online met offline combineert. Hierop laat je namelijk realtime Instagram posts (met hashtag), tweets op het platform X en andere posts zien. Bezoekers kunnen op die manier zowel online als offline met je communiceren en op basis van de social media wall de interactie live aangaan. Het zorgt in ieder geval voor heel wat bekijks én interactiviteit op een evenement. Dat is precies waar je als ondernemer in de regio naar op zoek bent.

Race simulator huren om bezoekers te trekken
Over interactief zijn gesproken: de meeste bezoekers worden getrokken door stands waar ze iets kunnen doen. De mens is van oorsprong hartstikke nieuwsgierig en heeft daarom sowieso al een bepaalde drang om ergens naartoe te gaan waar iets ondernomen kan worden. Maar: hierbij is het wel van belang om echt origineel te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een race simulator om zo mensen te trekken. Ook wanneer racen niets met de inhoud van je bedrijf te maken heeft, is het een dikke aanrader.

Waarom dat zo is? Simpel: er zijn verschillende simulators te huur om zakelijk met een beetje fun te combineren. Racen is momenteel onder andere door Max Verstappen enorm populair geworden, waardoor de kans groot is dat zo’n simulator veel mensen trekt. Het is wel aan te raden om het geheel te laten aankleden, bijvoorbeeld in de kleuren van je bedrijf of bedrukt met je bedrijfslogo. Dit is op aanvraag allemaal mogelijk om zo van je stand een succes te maken.

Tijdelijke werkplek creëren bij je beursstand
Bezoekers van een beurs komen er vaak met een doel: informatie vergaren over producten en diensten. Vaak zijn dit particuliere bezoekers, hoewel op zakelijke evenementen en beurzen ook vaak zakelijke bezoekers komen. Het is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin je werkt, maar wanneer je een B2B-bedrijf hebt is het aan te raden om een tijdelijke werkplek, oftewel een flexplek, in te richten bij je stand. Daar kunnen bezoekers van de beurs even een mailtje versturen of een belangrijk belletje plegen.

Ook op een beursdag gaat het werk namelijk gewoon door. Meestal is er in een evenementenhal weinig ruimte om in alle rust te bellen of je laptop uit te klappen. Daar kun jij goed op inspelen door dit wel aan te bieden. Laat bezoekers in alle rust hun ding doen en knoop na een minuut of tien of vijftien een gesprekje aan. Omdat je een gratis plek aanbiedt en dus eerst iets weggeeft, zul je zien dat de meeste mensen wel open staan om even te kletsen. Wie weet wat daaruit voortkomt.

Overige handige tips om op te vallen op een beurs
De bovenstaande tips vergen zeker tijd en energie, maar bieden stuk voor stuk een interessante investering voor je onderneming. Maak je daarnaast nog gebruik van de onderstaande, meer simpele, tips dan heb je het totaalpakket te pakken:

  • Organiseer een leuke prijsvraag die zoveel mogelijk aansluit bij je eigen aanbod. Op die manier onthouden mensen je bedrijf en merk sneller.
  • Geef gratis eten en drinken in ruil voor een gesprekje weg. Nederlanders zijn dol op gratis producten en zullen er als de kippen bij zijn. Denk aan een kop koffie of thee met een koek of kleine hapjes.
  • Bied gratis echt goede wifi aan waar bezoekers gebruik van kunnen maken. In ruil daarvoor maak je een gesprek zonder men lastig te vallen.
  • Laat flyers, visitekaartjes en andere promotiemiddelen bedrukken met je bedrijfslogo en huisstijl en versier hier je stand mee.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie