Afbeelding
Foto: Unsplash

Op vakantie naar Turkije: het land van cultuur, zon en strand

22 juni 2023 om 15:49 Partnercontent

Turkije is een populaire vakantiebestemming, en dat is niet voor niets. Het land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar mooie stranden, indrukwekkende cultuur of levendige steden, in Turkije vind je het allemaal. In dit artikel zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje. Alles wat je zeker moet doen op vakantie naar Turkije met FTI!

Cultuur snuiven
Turkije staat bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis. Een bezoek aan de oude stad Efeze mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Deze stad was in zijn hoogtijdagen een van de grootste steden van het Romeinse Rijk en dat is nog steeds te zien aan de prachtige gebouwen en opgravingen. Ben je meer geïnteresseerd in islamitische cultuur? Bezoek dan het Topkapi-paleis in Istanbul, de voormalige residentie van de Ottomaanse sultans. Hier vind je prachtige mozaïeken, ornamenten en meubels uit de 15e en 16e eeuw.

Zonnen en zwemmen
Met een kustlijn van maar liefst 8400 kilometer, is Turkije bij uitstek geschikt voor een strandvakantie. De mooiste stranden vind je vooral in het westen en het zuiden van het land. Een aanrader is bijvoorbeeld het strand van Ölüdeniz, dat ook wel bekendstaat als het ‘blauwe lagune’-strand. Dit strand is omgeven door bergen en het water is er zo helder dat je de vissen onder je voeten kunt zien zwemmen. Ook het Iztuzu-strand is zeker een bezoek waard, vanwege de beschermde zeeschildpadden die hier leven.

Steden bezoeken
In Turkije vind je niet alleen mooie natuur en stranden, maar ook indrukwekkende steden. Een echte must-see is natuurlijk Istanbul, de grootste stad van Turkije waar oost en west samenkomen. Hier vind je talloze historische bezienswaardigheden, zoals de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia. Maar ook steden als Antalya en Alanya zijn zeker een bezoek waard. Hier vind je prachtige oude stadswijken, levendige bazaars en gezellige restaurants.

Winkelen op de bazaars
Een van de leukste dingen om te doen in Turkije is winkelen op de bazaars. Hier vind je alles wat je maar kunt bedenken, van kruiden en specerijen tot handgemaakte tapijten en sieraden. De grootste bazaar van Turkije, en misschien wel van de wereld, is te vinden in Istanbul: de Grand Bazaar. Hier vind je maar liefst 4000 winkels en kraampjes, verspreid over een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Zorg dat je goed kunt onderhandelen, want dat hoort hier bij het winkelen.

Meedoen aan lokale tradities
Turkije staat ook bekend om zijn bijzondere tradities en feesten. Zo kun je tijdens je vakantie bijvoorbeeld meedoen aan het Suikerfeest, dat gevierd wordt aan het einde van de ramadan. Een andere bijzondere traditie is het ‘meze’-eten, waarbij je allerlei kleine hapjes krijgt voorgeschoteld. En vergeet ook niet het drinken van Turkse thee, dat echt bij de cultuur hoort.

Turkije heeft ontzettend veel te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar cultuur, strand of steden, in dit land vind je het allemaal. Een bezoek aan het oude Efeze, het zonnen op het strand van Ölüdeniz en het winkelen op de bazaars zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden. Door mee te doen aan lokale tradities en feesten kun je je vakantie helemaal compleet maken. Kortom: ga deze zomer op vakantie naar Turkije met FTI

advertentie
advertentie