Afbeelding
Foto: Shutterstock

Populairste vakantiebestemmingen binnen Europa

24 februari 2022 om 06:00 Partnercontent

De komende zomer is een vakantie in Europa voor veel gezinnen weer mogelijk. Ze hebben hun vaccinaties gehaald; landen hebben de grenzen weer geopend. Hoewel het de afgelopen twee zomers niet onmogelijk was om een vakantie naar een Europese bestemming te boeken, kozen veel mensen voor een vakantie in eigen land. Wel zo veilig en minstens zo mooi! Denk aan provincies als Limburg en Groningen, die de toerist in eigen land veel te bieden hebben. Of wat te denken van de Waddeneilanden en de provincie Zeeland? Er valt genoeg te zien en te beleven! In dit artikel lees je meer over de populairste bestemmingen buiten Nederland, maar binnen Europa in 2022. Heb jij je vakantie al geboekt?

Spaanse en Portugese eilanden in trek 

Populair dit jaar zijn de vakanties naar Spaanse en Portugese eilanden. Deze vakantiebestemmingen, waarvan Tenerife en Madeira twee voorbeelden zijn, verzekeren de toerist vrijwel het hele jaar door van aangenaam weer. In de zomer biedt de zee verkoeling, wanneer de temperaturen te hoog oplopen. Naast het mooie weer, kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Liever een iets minder intensieve activiteit? Trek met de auto over het eiland en bezoek de verschillende natuurgebieden. Zowel in het voorjaar als tijdens de zomermaanden staan deze eilanden in bloei. Prachtig!

Ook Griekse eilanden verwelkom duizenden Nederlanders in de zomer 

Naast de Spaanse en Portugese eilanden zijn ook de eilandengroepen rond Griekenland in trek. Onder meer de Cycladen trekken jaarlijks duizenden Nederlanders. Het windje van zee maakt dat je het er niet snel te warm hebt. Trek van het ene eiland naar het andere met een georganiseerde reis, of door zelf vooraf tickets voor de boot te kopen.

Frankrijk en Italië al jaren populair onder Nederlanders 

Wie een vakantiebestemming dichtbij huis zoekt, komt al snel in Frankrijk uit. Net als de Spaanse en Portugese eilanden, biedt ook Frankrijk een garantie op mooi weer in de zomer. De enkele regenbui tijdens de zomermaanden mag de pret niet drukken. Het kan zelfs heel fijn zijn om geconfronteerd te worden met een verkoelend buitje. Mooi weer vind je ook in Italië. Het land wordt voornamelijk door de Europese toerist geroemd vanwege zijn fraaie steden, het heerlijke Italiaanse eten en de mogelijkheden om er rond te trekken. De diverse historische plaatsen liggen niet ver bij elkaar vandaan. Denk aan een combinatie van Turijn, Milaan, Rome, Venetië en Florence.

Andere populaire bestemmingen in Europa

Niet iedereen zoekt in de zomervakantie naar een zonbestemming. Ook Scandinavië doet het goed; zeker onder actieve vakantiegangers. Het is er fijn wandelen en fietsen! Datzelfde geldt voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Er is ontzettend veel mooie natuur te vinden, gecombineerd met een aantal grote steden die meer dan het bezoeken waard zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie