Afbeelding
Foto: Pexels

Gezinnen boeken massaal een vakantie voor zomer 2022

Partnercontent

Traditioneel gebruiken veel gezinnen de eerste weken van het nieuwe jaar voor het boeken van een vakantie. Waar gezinnen de afgelopen twee jaar voornamelijk in eigen land bleven tijdens de vakantieperiodes, lijkt die trend in 2022 doorbroken te worden. Het aantal boekingen voor vakanties buiten Nederland is de afgelopen periode fors toegenomen merken reisbureaus. Gek is dat niet! Nederlanders hebben hun vakantiegeld de afgelopen twee jaar gespaard, waardoor ze nu meer budget hebben voor een langere vakantie of een vakantie ver weg.

Het feit dat gezinnen meer te besteden hebben blijkt ook uit het feit dat gezinnen vaker voor een smartwatch, gecombineerd met bandjes Apple Watch, of bijvoorbeeld een nieuwe televisie kiezen. In de laatste maand van 2021 werd relatief veel uitgegeven aan dergelijke producten. Ook nieuwe smartphones, gecombineerd met mooie telefoonhoesjes, werden vaak gekocht het afgelopen jaar. Dit past overigens bij de trend, dat reizigers steeds vaker vertrouwen op de camera in hun smartphone. De systeemcamera laat men thuis tijdens een reis.

Voldoende budget voor een verre reis buiten Europa

Zoals reeds werd aangehaald, neemt het aantal gezinnen wat kiest voor een vakantie buiten Europa toe in 2022. Dit heeft twee belangrijke redenen; Nederlanders hebben hun vakantiegeld uit de afgelopen twee jaar gespaard en verschillende landen hebben de grenzen inmiddels weer geopend. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor de Verenigde Staten. Het land opende afgelopen najaar haar grenzen voor de Europese toerist. De verwachting is dat ook Australië, eveneens een populaire bestemming bij verre reizen, haar grenzen zal openen voor toeristen. Dat deed het land vooralsnog overigens niet.

Naast het feit dat vaker voor een bestemming buiten Europa wordt gekozen, is het populair om voor een wellness vakantie te gaan in 2022. Met name de hotels en vakantiehuisjes met een jacuzzi of sauna zijn hierbij in trek onder toeristen.

Budget gebruikt voor renovatie thuis

Het gespaarde vakantiegeld wordt door sommige gezinnen gebruikt voor een verre reis in 2022. Anderen gebruikten het budget eerder al voor een renovatie in huis. Onder meer de keuken en badkamer werd in veel huizen vervangen de afgelopen twee jaar. Ook de tuin werd door veel gezinnen aangepakt. Door het hybride werken is de tuin steeds belangrijker geworden.

Duurzaamheid een steeds belangrijker thema

Niet iedereen kiest voor een lange vliegreis naar de Verenigde Staten of Australië. Voor steeds meer huishoudens is duurzaamheid een belangrijker thema geworden. Ook in de reis die zij voor 2022 boeken. Steeds vaker kiest men voor een reis met de trein, waarbij de vervuilende auto en het vliegtuig worden vermeden. Uit onderzoek blijkt dat gezinnen zich meer bewust zijn van de impact van hun reisgedrag op het milieu en klimaat. Niet alleen in Nederland, maar ook op hun vakantiebestemming. Reizen met de trein is hierbij de duurzaamste optie in veel gevallen. Daarbij is het steeds makkelijker geworden om met de trein op bestemmingen buiten Nederland te komen. Afhankelijk van de bestemming hoeft een reis per trein niet veel langer te duren dan een vlucht (incl. inchecken). 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00