Afbeelding
Foto Shutterstock

Onmisbare gadgets tijdens je vakantie deze zomer

Partnercontent

Welke gadgets neem jij standaard mee, wanneer je op vakantie gaat? Uit recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders voor de komende zomerperiode weten wat hun vakantiebestemming wordt. Reden genoeg om tijdig te starten met het in huis halen van een aantal extra gadgets. Denk bijvoorbeeld aan verrekijkers, een goede zaklamp, een zakmes of multitool en een camera. Met deze gadgets geniet je optimaal van je vakantie! Heb jij al voor jezelf bepaald wat de vakantiebestemming wordt voor deze zomer? Overigens kon niet iedereen wachten tot de zomervakantie; het was de afgelopen meivakantie ontzettend druk op de Nederlandse luchthavens. Een trend in lijn met hetgeen we tijdens de herfst-, kerst- en krokusvakantie zagen. Versoepelingen in zowel Europese, als niet-Europese landen maken een vakantie boeken makkelijker. 

Naast een verrekijker een goede systeemcamera in de koffer

Niet alleen nemen veel mensen een verrekijker mee om bijvoorbeeld vogels, insecten en andere dieren te kunnen bestuderen op afstand. Ook de systeemcamera is een geliefde gadget voor in koffer. Je wilt ze vast kunnen leggen! Al zullen de meeste mensen met een systeemcamera deze niet in de koffer vervoeren, maar in een bijpassende fototas. Het voordeel van een systeemcamera is dat je slechts eenmaal hoeft te investeren in een stevige basis. Combineer de camera met verschillende lenzen, zodat je zowel op korte afstand als van iets verder weg mooie foto’s maakt. Welke systeemcamera gebruik jij op vakantie? 

Goede zaklamp voor nachtelijke wandelingen 

Een derde gadget die niet mag ontbreken tussen de vakantiespullen: een zaklamp van hoge kwaliteit. Met een zaklamp behoud je het overzicht, wanneer het duister invalt aan het eind van de middag. Zeker op plekken waar je niet eerder bent geweest gebeurt dat vaak sneller dan je op voorhand wellicht verwacht. Met een zaklamp voorkom je dat je verdwaalt tijdens dergelijke wandelingen. Kies voor een kwalitatief goed model, waarbij je de keuze hebt tussen een zaklamp met een oplaadbare accu en losse batterijen. Kies altijd voor een zaklamp welke als stroboscoop gebruikt kan worden; zo heb je de mogelijkheid anderen te waarschuwen als je in nood verkeert. 

Navigatiesysteem voor wandelingen en fietstochten

Kijk tot slot eens naar een navigatiesysteem welke je kunt gebruiken tijdens een wandeling of fietstocht. In steden heb je normaliter een goed bereik, waarbij geldt dat je de data uit je Nederlandse telefoonabonnement binnen Europa mag gebruiken. Het voorkomt dat je bij thuiskomst een hoge telefoonrekening op de deurmat vindt. In het bos of bijvoorbeeld in een bergachtig gebied is het bereik met je telefoon mogelijk niet goed genoeg om naar de eindbestemming te kunnen navigeren. Een professioneel navigatiesysteem voor wandelingen biedt in zo’n geval uitkomst. Onder meer Garmin biedt verschillende systemen aan, die je hierbij kunt gebruiken. 

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt 28 jun, 12:16
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59