Afbeelding
Foto door Ryutaro Tsukata

Een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers

20 juli 2022 om 09:48 Partnercontent

Binnen een bedrijf gebeurt er dagelijks een hoop, zeker binnen bedrijven met een groot pand en een groot aantal werknemers weet je nooit wat er staat te gebeuren. Als bedrijf ben je dan ook verantwoordelijk voor je werknemers en voor hun veiligheid. Daarom is het als organisatie belangrijk dat de juiste stappen worden ondernomen om een werkplek te maken tot een veilige plek voor alle werknemers. Hier komt een hoop bij kijken, maar het zijn maatregelen die je als bedrijf echt niet kan missen om de veiligheid van je personeel te kunnen waarborgen. Zo weet je zeker dat je een veilige werkomgeving kan creëren. Wil je meer weten over hoe jij als bedrijf kan zorgen voor een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Het introduceren van protocollen voor in dreigende situaties

Als je een bedrijf hebt dan ben je natuurlijk vooral bezig met de dagelijkse werkzaamheden, en wat minder met wat er allemaal zou kunnen gebeuren binnen je bedrijf. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat minder leuke gebeurtenissen ook binnen jouw bedrijf plaats kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een brand of een medewerker die onwel is geworden. Voor zulke situaties is het erg belangrijk dat je als bedrijf protocollen ontwikkeld waar iedereen binnen het bedrijf van op de hoogte is. Zo weet iedereen wat hij of zij moet doen in geval van een noodsituatie.

Hulp bij ziekte op de werkvloer

Natuurlijk hoop je als bedrijf altijd dat alles goed gaat met je werknemers en dat zij gezond zijn, toch kan het voorkomen dat iemand op de werkvloer medische hulp nodig heeft. Bedrijven zijn in Nederland dan ook verplicht om altijd tenminste één BHV’er te hebben die aanwezig is. Deze persoon kan dan eerste hulp verlenen wanneer dit nodig is. Er wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van BHV portofoons om zo snel in contact te kunnen komen met andere hulpdiensten. Zo weet je als bedrijf zeker dat je bent voorbereid op minder fijne situaties.

Het opstellen van vluchtroutes

Wat ook belangrijk is voor een veilige werkomgeving is het opstellen van vluchtroutes, zo weet iedereen in het pand waar zij heen moeten in geval van nood. Zorg er voor dat deze routes duidelijk zijn aangegeven en dat iedereen ook bekend is met deze routes. Zo weet je zeker dat iedereen weet wat ze moeten doen.

advertentie
advertentie