Afbeelding
Foto: Pixabay

Drie redenen om een voorraadje zelftesten in te slaan

19 november 2021 om 13:42 Partnercontent

Het coronavirus houdt ons nog steeds in de greep. We kunnen niet van ons normale leven genieten en we moeten keer op keer rekening houden met nieuwe maatregelen. Een vervelende situatie; veel mensen zien ondertussen het glas ook halfleeg in plaats van halfvol. Een logisch gevolg, aangezien de situatie eindeloos lijkt te zijn.

Het terugdringen van corona moet men echter met elkaar doen. Iets wat iedereen hierbij kan helpen, is om een voorraadje zelftesten in te slaan. Daarvoor zijn drie belangrijke redenen denkbaar.

Reden 1: je weet direct of je positief bent

Ga je een zelftest corona kopen? Nadat je deze zelftest gedaan hebt, weet je binnen de kortste keren of je positief bent. Is dat het geval? Dan kun je een testafspraak bij de GGD maken. Als ook uit die test blijkt dat je positief bent, is het zaak om je aan alle quarantaineregels te houden. Geeft de zelftest aan dat je negatief bent? Dan kun je er in principe van uit gaan dat je niet besmet bent.

Door een voorraadje aan zelftesten in te slaan, kun je te allen tijde een zelftest uitvoeren. Je weet daardoor dus ook te allen tijde of je wel of niet positief bent. Handig als je afspraken op de planning hebt staan waar meerdere mensen bij elkaar komen.  

Reden 2: een zelftest komt altijd wel van pas

Ook is het een feit dat een zelftest altijd wel van pas komt. Je loopt immers altijd het risico dat je verkouden bent of dat je van andere klachten last krijgt. Mocht je van dergelijke klachten last krijgen, komt een voorraadje aan zelftesten maar al te goed van pas.

Reden 3: corona blijft waarschijnlijk nog lang aanwezig

Tevens moeten we er rekening mee gaan houden dat het coronavirus nog lange tijd aanwezig blijft. Dit betekent dat een corona zelftest nú van pas komt, maar mogelijk ook over drie jaar. Door een voorraadje aan zelftesten in te slaan, ben je dus prima voorbereid op de toekomst. Een toekomst waarover in ieder geval nog het nodige onduidelijk is.

advertentie
advertentie