Afbeelding
Foto: Pixabay

Dé checklist voor een grote winterschoonmaak

17 november 2021 om 14:21 Partnercontent

De zomer is over; dat is een feit! Afgelopen zomer heb je genoeg tijd gehad om de ‘grote zomer schoonmaak’ te houden, dus daardoor is je huis lekker schoon. Maar… wat als je de grote schoonmaak ‘vergeten’ bent? Dan kun je wel heerlijk op de Utrechtse Heuvelrug wonen, maar zit je nog wel in een vies huis midden in de winter en herfst. Er zijn wel een aantal huishoudelijke taken die je écht moet oppakken voordat het winterse weer er is! Wij hebben een kleine checklist voor je. Zodat jij komende winterperiode gewoon goed voorbereid bent.

Lekkages

Preventief lekkages zoeken is misschien een enorme rotklus. Het mooie aan deze klus is dat het je komende winter/herfst enorm veel gaat opleveren. Tijdens het spinnenseizoen is het misschien niet het leukste om de kruipruimte in te gaan, want ja… Waar kun je spinnen vinden? Maar motiveer jezelf om toch de kruipruimte in te gaan en voor een controle uit op lekkages. In de winter gaan de waterleidingen weer bevriezen en als je de controle dan niet hebt uitgevoerd ben je te laat. Het kan dan zomaar zijn dat het ontdooide water er in de lente uit komt zetten!

Lekkages in oude panden

De Utrechtse Heuvel is bezaaid met oude panden en boerderijen. Als je het hebt getroffen en je in bezit bent van zo’n pand, heb je nog wel eens pech dat je kozijnen enorm kunnen lekken. Dan kun je wel blijven stoken, maar je weet zelf ook dat de gasprijzen de pan uit stijgen. Dus dat betekent; de schilder onderhoud laten plegen aan je kozijnen. Met een beetje mazzel zit er een handige schilder tussen die je kozijnen gelijk kan afstellen. Dat scheelt weer wat tocht in huis!

Gevel- en dak reiniging

Belangrijk om te doen voordat de winter van start gaat, is het reinigen van de gevel. Je gevel heeft namelijk veel te verduren door het jaar heen. In de zomer heeft de gevel meer last van uitlaatgassen en zonlicht dan in het najaar. Het najaar zit vol met regen, wind en alles wat maar uit de lucht komt vallen. Voor de regenperiode wil je daarom al een gevelreiniging en impregnatie uitgevoerd hebben. Zo is de gevel goed beschermd tegen het weer dat eraan zit te komen! Huur je hier een professionele partij voor in? Laat hen dan ook direct een dakreiniging meenemen. Online vind je meer informatie over de dakreiniging kosten. Zo breng je de kosten eenvoudig in kaart!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie