Afbeelding
.

Waarom een carrièreswitch zo goed is voor je ontwikkeling!

Partnercontent

De tijd dat mensen een leven lang bij dezelfde werkgever bleven is allang voorbij. Tegenwoordig hoppen we veel makkelijker van bedrijf naar bedrijf en switchen ook veel vaker helemaal van beroep. Maar dit kan ook best eng zijn, want nu heb je een bepaalde zekerheid en weet je wat je waard bent. Zal dat bij een andere werkgever of in een andere branche ook zo zijn? Uit onderzoek blijkt dat het vooral bij dertigers en veertigers die al een tijdje werken op een gegeven moment gaat kriebelen. Vaak besluiten zij dan om zich te laten omscholen en een hele andere kant op te gaan. Van Accountmanager naar Facilitair Medewerker en van ICT’er naar Meubelmaker. We komen het allemaal tegen. Wat deze mensen overeen hebben is dat ze een nieuwe uitdaging zoeken. Weg uit de comfortzone. Werkzoeken doet deze groep vaak vanuit hun huidige baan omdat ze vaak als min of meer gesetteld zijn en verantwoordelijkheden hebben. 

Werkgeluk net zo belangrijk als salaris

Het is een misverstand om te denken dat meer salaris de belangrijkste motivatie is voor een carrièreswitch. Mensen willen ook plezier halen uit wat ze doen, want de kans is groot dat je het nog heel lang moet doen. Je wil met plezier naar je werk en moe maar voldaan weer naar huis gaan. Maar soms is het best lastig om te bepalen of je al dan niet happy bent in je huidige baan. Dit zijn signalen dat je toe bent aan wat anders. Je staat ’s morgens niet echt energiek op. De meest eenvoudige klusjes kosten je veel moeite. Je hebt niet de motivatie om een stapje extra te doen op de werkvloer. Na een werkweek kun je niet bedenken welke mijlpalen je die week hebt gehaald. Hoogste tijd voor iets anders!

Weet wat je écht wil

Toen je 19 jaar was wist je waarschijnlijk nog niet echt wat je met je leven wilde doen. Net van school af was je helemaal blij met je eerste baan. Met je eerste salaris kocht je een auto, ging je op en stap en op vakantie. Je was de koning te rijk. In de tussentijd heb je stappen gemaakt. Misschien ben je al een paar keer van werkgever gewisseld. Inmiddels weet je beter waar je interesse naar uitgaat en waar je warm voor loopt. Je weet ook wat je sterke en minder sterke punten zijn. Doordat je een completer beeld van jezelf hebt is het makkelijker om iets te zoeken dat bij je past. Het helpt je om een weloverwogen switch in je carrière te maken. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01