FC Driebergen aanvaller Hidde van der Werf benutte de toegewezen strafschop en werd daarmee de matchwinnaar
FC Driebergen aanvaller Hidde van der Werf benutte de toegewezen strafschop en werd daarmee de matchwinnaar Rinus van Denderen

Benauwde overwinning FCD

Overig

Hard werkend FC Driebergen houdt punten in eigen huis

[DRIEBERGEN] Een gehavend FC Driebergen dat om moverende redenen niet kon beschikken over een zevental vaste krachten, slaagde er afgelopen zaterdag desondanks in om de volle winst veilig te stellen. In de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys uit Amersfoort sierde na twee keer vijfenveertig minuten een benauwde 1-0 eindstand het scorebord. ,,Alhoewel het er voetballend vaak niet al te best uit zag, werd dat ruimschoots gecompenseerd door werklust en inzet. Een weliswaar magere, maar gezien de omstandigheden nuttige en belangrijke driepunter,” aldus verenigingsman en voetbalanalyticus Hans van Vugt. 

Door Huub van Aerssen

De Driebergenaren kenden een stroeve en matige start tegen de sober, maar compact spelende Amersfoorters. Al in het eerste kwartier moest FCD goalie Michel van Bruggen tot twee keer toe vol aan de bak om een vroege achterstand te voorkomen. Maar geleidelijk aan kreeg de formatie van hoofdtrainer Tijn Zegwaart meer grip op de wedstrijd wat leidde tot een aantal aardige scoringsmogelijkheden. 

Driebergen debutant Sennaro Ooft (17 jaar) kreeg in de extra tijd van de eerste helft zelfs de beste kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten,  maar zag zijn schot net naast vliegen. De ruststand van 0-0 was dan ook een juiste afspiegeling van het door beide partijen vertoonde, uiterst matige spel. 

BILLEN KNIJPEN In het tweede deel een sterker FC Driebergen dat veelvuldig de aanval zocht en in dat kader ook een aantal aardige kansen wist te creëren. De thuisformatie kwam halverwege op een 1-0 voorsprong door een uitstekend benutte strafschop van Hidde v/d Werf.

Alhoewel Cobu Boys vervolgens aanzette voor een slotoffensief en het in de eindfase nog billen knijpen was voor de Driebergenaren, bleef het uiteindelijk bij een magere, maar zeker niet onverdiende 1-0 eindstand. Zegwaart: ,,We wisten ons in de tweede helft onder de druk uit te voetballen, wat niet alleen meer rust in de ploeg gaf, maar ook het nodige zelfvertrouwen. Een weliswaar gelukkige, maar uiteindelijk ook verdiende overwinning.” 

RESULTATEN OVERIGE HEUVELRUGCLUBS Zaterdag eersteklasser SVL uit Langbroek kwam in de thuiswedstrijd tegen Montfoort niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor kostbare punten in de strijd tegen degradatie verloren gingen. Door de 1-3 overwinning van vierdeklasser DEV Doorn tegen thuisploeg Odijk, blijft de formatie van trainer Rick Andeweg de ranglijst aanvoeren in 4I. Voor de tweede achtereenvolgende keer kreeg DVSA een gevoelige draai om de oren. In de uitwedstrijd tegen Musketiers liep de ploeg van trainer Robbin Koenders ditmaal tegen en 7-1 nederlaag aan en blijft daarmee hekkensluiter in 4I. SVMM (Maarn) kwam in de thuiswedstrijd tegen De Posthoorn niet verder dan een 1-3 nederlaag en de wedstrijd Bunnik - HDS is verplaatst naar dinsdag 22 maart.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 2 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn gisteren
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33