FC Driebergen doelman Michel van Bruggen stopt met een geweldige redding de door hemzelf veroorzaakte strafschop Rinus van Denderen

FC Driebergen hard onderuit

21 november 2021 om 11:42 Overig

DRIEBERGEN Door de geheel aan zichzelf te wijten 0-1 thuisnederlaag tegen middenmoter Saestum uit Zeist, zakte koploper FC Driebergen niet alleen terug naar een vijfde positie op de ranglijst in 4G, maar zag ook de eerste periodetitel naar alle waarschijnlijkheid in rook opgaan. Een hard gelag voor de zaterdag vierdeklasser die tachtig minuten met een man meer binnen de lijnen opereerde. FCD trainer Tijn Zegwaart: ,,In de eerste helft zag het er met name aanvallend niet al te best uit en bleken we niet in staat, ondanks overtal, voldoende overwicht te creëren. In het tweede deel vergaten we geboden kansen om te zetten in doelpunten. Zuur en uitermate duur puntenverlies.”

Door Huub van Aerssen

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het geen eenvoudig voetbalmiddagje zou gaan worden voor de Driebergenaren. De gasten uit Zeist combineerden naar behoren, speelden op tempo en hadden in de aanvangsminuten het beste van het spel. Een rode kaart voor Saestum in de zevende minuut en dus al vroeg overtal voor FCD, veranderde eigenlijk niets aan de situatie. Driebergen wist absoluut geen raad met het snelle counterspel van de Zeistenaren, oogde futloos en kwam er aanvallend eigenlijk nauwelijks aan te pas.

STRAFSCHOP Een aan Saestum toegekende en door Driebergen goalie Michel van Bruggen veroorzaakte strafschop in de 19e minuut leek de gasten uit Zeist in het zadel te helpen. Maar dezelfde van Bruggen wist met een geweldige redding zijn fout goed te maken. Een daarbij opgelopen blessure maakte even later verder spelen onmogelijk, waardoor reservedoelman Bryan Hoedeman zijn plaats tussen de palen innam.

In een weinig verheffende slotfase van de eerste helft slaagde de thuisformatie er niet in tot enig hoogtepunt te komen en bleef het tot aan de rust bij een 0-0 tussenstand.

OVERWICHT In het tweede deel een ander FC Driebergen dat nu wel druk naar voren zette en waar het wachten was op de openingstreffer voor de thuisploeg. Maar op dat moment tegen de verhouding in kwam Saestum halverwege de tweede helft op een 0-1 voorsprong waarbij het er verdedigend bij FCD niet al te best uitzag.

Met tal van wissels en diverse omzettingen in de ploeg ging Driebergen naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar vergat in de eindfase het karwei af te maken. Alhoewel op basis van de tweede helft een punt verdiend zou zijn geweest, presteerde FCD over de gehele wedstrijd gezien ondermaats en gingen drie kostbare punten verloren.

OVERIGE RESULTATEN HEUVELRUG HDS (Leersum) liep tegen VVA Achterberg tegen een 5-0 nederlaag aan. De geplande wedstrijden DEV Doorn - Schalkwijk, SVP - DVSA (Amerongen) en SVMM - HVC werden afgelast. SVL uit Langbroek liep thuis tegen LRC wederom averij op (1-3 nederlaag) en zakte verder terug in de gevarenzone.