SVMM 'gelegenheidsgoalie' Polle Westbroek kende naast de zeven tegendoelpunten ook een aantal prima reddingen Rinus van Denderen

SVMM snoeihard onderuit

20 februari 2022 om 11:39 Voetbal

MAARN Zaterdag vierdeklasser SVMM werd afgelopen zaterdag in eigen huis volledig afgetroefd door een sterk spelend SEC. Met goed combinatiespel, snelle vleugelaanvallers en een sterk spelende centrumspits, werd de ploeg van hoofdtrainer Fred Veenstra bij tijd en wijle weggespeeld en eindigde de wedstrijd in een 0-7 overwinning voor de gasten uit Soest. ,,In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen week tegen HVC, speelden we vandaag ver onder ons niveau, zonder daarbij de tegenstander te kort te doen, We waren niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van SEC, maakten té veel persoonlijke fouten en kwamen met name in de eindfase gewoonweg tekort,” aldus een enigszins teleurgestelde maar tegelijkertijd ook goed relativerende Veenstra.

door Huub van Aerssen

Na het voortreffelijke resultaat van de week er voor (winst tegen HVC) waren de verwachtingen in de thuiswedstrijd tegen  mede titelkandidaat SEC hoog gespannen. Zou die opwaartse lijn in het tweede deel van de competitie kunnen worden voortgezet?

Alhoewel de thuisploeg een min of meer voortvarende start kende en goed uit de startblokken kwam, werd al snel duidelijk dat het een zware voetbalmiddag zou gaan worden. De tegenstander uit Soest nam na de eerste ‘belegen’ vijf minuten de regie in handen en walste met snel aanvalsspel bij vlagen over de thuisformatie heen. Dat resulteerde al na twintig minuten speeltijd in een 0-2 voorsprong voor SEC, dat geen kind had aan de schaarse tegenstoten van SVMM en er vrolijk op los counterde. Met een 0-4 tussenstand werd de eerste helft afgesloten en pakten donkere wolken zich samen over sportpark Buurtsteeg.

DECEPTIE Ook in het tweede deel van dit ongelijke treffen een haperende thuisploeg die zich niet of nauwelijks wist te onttrekken aan het bovenliggende spelniveau van de gasten uit Soest. Al na vijf minuten speeltijd lag de vijfde treffer achter SVMM doelman Polle Westbroek, die al enige tijd door blessureleed van het keepersbestand zijn positie als spits (voorlopig) heeft ingeruild voor doelverdediger.

Ondanks het feit dat SVMM het wel probeerde, bleef SEC de druk er op houden en brachten ook de wissels aan SVMM zijde daar geen verandering in. Met twee verdere treffers aan Soester zijde (vijf doelpunten op naam van de razendsnelle en gevaarlijke spits Niels van der Plaats), eindigde de wedstrijd in een 0-7 eindstand. Een behoorlijke deceptie voor Veenstra en zijn mannen, die de komende week de ruggen moeten rechten om zich voor te bereiden voor het cruciale uittreffen tegen hekkensluiter Eemboys uit en in Baarn.

RESULTATEN HEUVELRUGCLUBS FC Driebergen- de Posthoorn 5-0, Schalkwijk - DVSA uitgesteld naar dinsdag 22 februari, Musketiers - HDS 2-0, DEV - Bunnik 4-3 en SVL - Zuidvogels 0-1.