De periodekampioenen in de 'bubble' maar ook in dit geval met de gebruikelijke 'bubble Rinus van Denderen

Periodetitel voor DEV Doorn

13 februari 2022 om 11:42 Overig

Titelkandidaat oogt fris en monter na lange winterstop

DOORN Op een sfeervol sportpark Tuilland, thuishaven van zaterdag vierdeklasser DEV Doorn, deed de formatie onder leiding van hoofdtrainer Rick Andeweg wat van haar gevraagd werd. Met 4-0 werd SVF uit Cothen eenvoudig van de mat geveegd en was het niet alleen de eerste periodetitel die werd binnengesleept, maar werd ook de koppositie in 4I een feit. Een knappe prestatie van de rood witten die gesteund door de vele fans, in de tweede helft van de competitie op jacht gaan naar rechtstreekse promotie. Andeweg: ,,Alle eer aan het team. Zij hebben op meer dan goede wijze laten zien wat er van hen verwacht werd. Alle vertrouwen op een voor ons goede en gewenste afloop van de competitie.”

Huub van Aerssen

FLITSENDE START Andeweg had zijn mannen tijdens de teambespreking voorafgaande aan de wedstrijd aangegeven om zo snel mogelijk te scoren. En aan die oproep werd ruimschoots gehoor gegeven. Met aantrekkelijk en gedegen combinatiespel stond de thuisformatie binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Tim Werkhoven (1-0) en Jelle Staal (2-0).

Een meer dan flitsende start voor DEV, dat de druk er weliswaar vol op hield, maar geleidelijk aan iets té veel het ‘tikkie takkie’ spel doorvoerde, waardoor SVF een paar keer gevaarlijk dicht voor DEV goalie Mark Sluis kon opduiken.

Alhoewel de thuisploeg nog wel een paar kansen wist te creëren, bleef het tot aan de rust bij die 2-0 tussenstand en leek de wedstrijd al min of meer gelopen.

STABIELE AFRONDING Ook in het tweede deel van dit inhaaltreffen een oppermachtig DEV, dat weliswaar in het eerste kwartier wat gas terug nam en waar Andeweg gefaseerd een aantal wissels inbracht, maar geleidelijk aan de weg naar uitbreiding van het doelsaldo wist terug te vinden.

Met een tweetal verdere treffers van Staal (63e minuut 3-0 en 70e minuut penalty 4-0) wat een hattrick betekende voor de centrumspits, werd de eindstand 4-0 en maakten spelers, staf en supporters zich op voor een bescheiden ‘feestje’ op sportpark Tuilland.

OVERIGE UITSLAGEN HEUVELRUGCLUBS SVMM (Maarn) verraste in de thuiswedstrijd (inhaal) tegen HVC. Met 2-1 werden de Amersfoorters naar huis gestuurd en deed de formatie van hoofdtrainer Fred Veenstra een eerste voorzichtige stap om degradatiegevaar in 4G zaterdag te ontlopen.

In de uitwedstrijd (inhaal) tegen Eemboys (Baarn) behaalde FC Driebergen een nipte 0-1 overwinning. Daarmee schuift de zaterdag vierdeklasser (4G) door naar een derde positie op de ranglijst.

Om moverende redenen werd op verzoek van DVSA en in overleg met KNVB en SV Panter het voor afgelopen zaterdag geplande inhaalduel geannuleerd.