Woningbouw achter de Lomboklaan op komst

25 november 2022 om 15:41 Nieuwbouw artist impression
Afbeelding

LEERSUM Als het aan woonwethouder Rob Jorg (VVD) ligt, komen er op een nagenoeg onbebouwd terrein achter de Lomboklaan veertien duurzame en gasloze woningen. De bouwlocatie ligt ingeklemd tussen huizen en tuinen aan de Koningin Julianalaan, de Meester Bosweg en de Burgemeester van den Boschlaan. Die ligging vormt volgens het Heuvelrugcollege en de projectontwikkelaar geen belemmering voor het woningbouwproject. 

De bedoeling is om er woningen in verschillende prijssegmenten te bouwen. Behalve vier duurdere huizen, komen er ook zes middeldure en vier sociale woningen in het voormalige bosje. De natuur heeft het voorwerk gedaan, want nagenoeg alle bomen op het toekomstige bouwterrein werden in juni 2021 door de valwind getroffen en zijn daardoor..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.