Bewoners Pomplaan niet gelukkig met bouwplannen

25 jan, 13:31 Nieuwbouw
Marc Moussault
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

LEERSUM Het college wil dat er woningen gebouwd gaan worden op de voormalige gemeentewerf. Op het perceel aan de Pomplaan zouden maximaal veertien woningen of twintig zorgwoningen in een appartementencomplex passen. Maar er is verzet uit de buurt. Buurtbewoners voorzien parkeerproblemen en aantasting van hun privacy. Ze hebben bezwaren ingediend en die onder de aandacht gebracht van de Heuvelrugpolitiek.

De omwonenden vragen zich af, of de plannen wel recht doen aan het belang van de buurtbewoners en hun woonbeleving. Ze vinden de plannen ,,niet reëel”. Zo zijn de te verwachten parkeerproblemen een punt van grote zorg. In de huidige situatie zijn parkeerplaatsen al schaars en bovendien niet ruim bemeten. Dat zal er na de nieuwbouw niet beter op worden, vrezen de bezwaarmakers.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.