Woningbouwprogramma komt op stoom

7 juli 2021 om 14:30 Nieuwbouw Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG De huizenmarkt in de Heuvelrugdorpen krijgt de komende jaren een flinke oppepper. Als het aan het college ligt, worden er in de loop van dit decennium maar liefst 1447 woningen bijgebouwd. Volgens wethouder Rob Jorg (VVD) is die spectaculaire stijging mede te danken aan de grootscheepse inventarisatie van mogelijke bouwlocaties, waarbij inwoners om tips en ideeën werd gevraagd.

In vergelijking met eerdere doelstellingen van de gemeente laten de nieuwe prognoses een toename van zo’n 150 procent in het sociale segment zien. Het aantal nieuw gebouwde huizen in de middeldure sector zal de komende jaren zelfs met 210 procent stijgen. Daarbij moet wel vermeld worden, dat het vorig jaar ronduit tegenviel met de Heuv..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.