‘Heuvelrugdorpen moeten groeien, anders dreigen winkels ten onder te gaan’

18 mei 2021 om 13:24 Maatschappelijk Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Om het voorzieningenniveau in de Heuvelrugdorpen in stand te houden, zijn er de komende decennia 5500 nieuwe inwoners nodig. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Companen in opdracht van het college. ,,Bij een gelijkblijvend inwoneraantal lijkt sluiting van winkels onvermijdelijk”, aldus de adviseurs van het Arnhemse bureau. Ze ontwikkelden drie toekomstscenario’s waarmee de gemeente haar beleid kan bepalen. 

Companen waarschuwt voor negatieve effecten van het aankomende vertrek van het Korps Mariniers uit Doorn. Daarmee verdwijnt een belangrijke werkgever uit het dorp en dat kan gevolgen hebben voor het aanbod van lokale voorzieningen. Lichtpuntjes zijn de opleidingsinstituten TMO in Doorn en IVA in Driebergen. Die blijven jongeren trekken..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.