Afbeelding
Pixabay

College: 27 locaties voor nieuwe woningbouw

23 januari 2020 om 20:10 Nieuwbouw

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt de komende jaren te maken met een tekort van ongeveer 500 woningen. Het college heeft een inventarisatie gedaan van alle potentiële nieuwe woningbouwlocaties die op korte of lange termijn voor deze benodigde nieuwbouw kunnen worden ingezet. Volgens het college zijn er 27 locaties waar woningbouw kansrijk is. Het college biedt iedereen de gelegenheid op deze inventarisatie te reageren tijdens een participatieronde.

De nieuwe woningen in de gemeente zijn nodig omdat er steeds minder mensen in één huis wonen. Daardoor ontstaat de komende jaren een tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het college zoekt nieuwe bouwlocaties binnen de dorpen, zodat het omliggend groen en natuur in stand kan blijven.

Afgelopen zomer hebben inwoners, medewerkers en partners middels tweehonderd reacties antwoord gegeven op de oproep 'Waar is het volgens u mogelijk om nog huizen te bouwen in onze dorpen?' Alle inzendingen zijn globaal beoordeeld op onder andere ligging en stedenbouwkundige inpassing. Ook is er per locatie ingeschat voor hoeveel woningen er plek is. En bijvoorbeeld ook of het waardevol groen is of een speelvoorziening voor de buurt betreft.

De beoordeling is verdeeld in vier categorieën: van kansrijk tot onwenselijk. Het college ziet 27 locaties waar tot eind 2025 planvorming en woningbouw kansrijk zijn. Op korte of lange termijn kunnen deze locaties mogelijk worden ingezet voor de nieuwbouwopgave van de 500 woningen.

Een en ander is verwoord in de 'Inventarisatie inbreidingslocaties Gemeente Utrechtse Heuvelrug 2020'. Om iedereen de kans te bieden hierop te reageren, organiseert het college een participatieronde en een inloopavond op woensdag 19 februari 2020 in het cultuurhuis te Doorn van 18.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is hier te vinden. Naar verwachting legt het college na de verwerking van alle reacties eind maart de aangepaste Inventarisatie ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

advertentie
advertentie