Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Nieuwe appartementen Catharijnestraat in Driebergen

23 januari 2020 om 19:34 Nieuwbouw

DRIEBERGEN Heuvelrug Wonen en wethouder Rob Jorg van de gemeente Utrechtse Heuvelrug tekenden donderdag een overeenkomst om de bouw van 22 appartementen aan de Catharijnestraat in Driebergen mogelijk te maken.

Met de ondertekening van deze overeenkomst starten Heuvelrug Wonen en gemeente Utrechtse Heuvelrug samen de ruimtelijke procedure op om de realisatie van dit project mogelijk te maken. Op de huidige plek staan nu 14 verouderde duplexwoningen, die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen.

Het is de bedoeling 22 nieuwe appartementen te realiseren waar nu de verouderde duplexwoningen staan. Daarvan zijn twaalf levensloopbestendige woningen en twee studio's. Door de ligging in het centrum is het complex zeer geschikt voor senioren. Het gebouw is dan ook voorzien van een lift. Verder bestaat het uit een middendeel van vier lagen, met aan weerszijden delen van drie lagen. Rondom het gebouw is ruimte voor groen. Het zijn allemaal sociale huurwoningen.

De nieuwe woningen hebben een duurzaam karakter. De energiezuinige appartementen zijn gasloos en worden voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

advertentie
advertentie