Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen

4 oktober 2022 om 12:00 Natuur en milieu Edith Hazelzet
Archieffoto van direct na de valwind.
Archieffoto van direct na de valwind.

LEERSUM Het herstelplan voor het Leersumse bomenbestand is vorige week donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Dat betekent dat er komende winter nieuwe bomen geplant kunnen worden. Punt van discussie was nog wel de komst van lindebomen naar de Lomboklaan. Volgens het college is die boomsoort beter bestand tegen de klimaatverandering, dan de beuken die er voorheen stonden. 

Een aantal bewoners van de Lomboklaan ziet de komst van linden helemaal niet zitten. Ze vrezen voor overlast door de plakkerige meeldauw die van die bomen afdruipt. ,,Beste raadsleden, luis de Lomboklaan er niet”, schreef één van hen in een brief aan de Heuvelrugpolitiek. ,,Kies voor de oorspronkelijke beuken, die het voor de valwind p..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.