Afbeelding
Provincie Utrecht

Herstel spoor aan de gang, NS-treinen rijden in de loop van de middag weer

19 februari 2022 om 08:17 Verkeer en vervoer

HEUVELRUG (ANP) Medewerkers van ProRail zijn zaterdagochtend vroeg druk bezig met de schade die storm Eunice heeft aangericht aan het spoor. Door storm Eunice zijn op veel trajecten bomen gevallen of is schade aan bovenleidingen. Op Twitter spreekt de spoorbeheerder van ,,enorme schade”. In de loop van de middag zullen de treinen weer gaan rijden, laat de NS weten. 

Op een aantal plekken in het land zijn de herstelwerkzaamheden na de storm inmiddels afgerond. Reizigers moeten wel rekening houden met mogelijk langere reistijd of eventueel vaker overstappen, waarschuwt de NS. De normale dienstregeling zal nog niet op alle trajecten kunnen worden gereden zaterdag. 

HERSTELWERKZAAMHEDEN ,,Inmiddels is de storm in het grootste deel van Nederland naar een dusdanig niveau gegaan dat in het hele land geschouwd kan worden en de herstelwerkzaamheden veilig kunnen worden opgestart”, zo schrijft ProRail in het liveblog over de storm. ,,Ook in het noorden van Nederland is schouwen om 03.00 uur vannacht van start gegaan en ook daar zijn de meldingen van schade onverminderd hoog.”

De meeste meldingen krijgt ProRail nog steeds over bomen op het spoor. ,,Maar we zien ook vaak dat er plastic in de bovenleiding is gekomen. Om dit te herstellen moet eerst de spanning van de bovenleiding gehaald worden voordat onze monteurs dit kunnen verwijderen.”

REGIONALE VERVOERDERS Regionale treinvervoerders en busmaatschappijen starten zaterdagochtend hun dienstregeling weer op. Treinen van streekvervoerder Arriva rijden zaterdagochtend op steeds meer regionale trajecten. Reizigers kunnen op de website van de vervoerder zien waar de treinen weer rijden. Waar dat nog niet kan, wordt busvervoer ingezet, zei een woordvoerder van Arriva zaterdagochtend.

Treinen en bussen stonden vrijdag stil vanwege storm Eunice. De bussen van Arriva rijden zaterdag zoveel mogelijk weer volgens de normale dienstregeling. Ook busvervoerder Connexxion rijdt weer volgens planning, zo laat de vervoerder weten via Twitter.

Keolis meldt rond 09.20 uur ook dat hun bussen en treinen weer rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. ,,Houd lokaal wel rekening met vertraging als gevolg van opruimingswerkzaamheden. Op het traject Lochem-Hengelo-Oldenzaal starten de eerste treinen later”, zo staat op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie