Afbeelding
pixabay

Gratis boompjes voor inwoners van de provincie Utrecht

1 maart 2022 om 12:34 Natuur en milieu

HEUVELRUG Inwoners van de provincie Utrecht kunnen op zaterdag 12 maart gratis boompjes ophalen bij drie groene bomenrotondes. Op deze locaties liggen jonge inheemse boompjes klaar, waaronder de hazelaar, haagbeuk, meidoorn en Gelderse roos. Aanmelden is noodzakelijk en kan vanaf vandaag. ,,Wees er snel bij want op=op”, laat Plan Boom weten, die de actie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met financiële ondersteuning van provincie Utrecht organiseert.

Na het succes van vorig jaar worden ook dit jaar 10.000 bomen uitgedeeld aan bewoners van de provincie. ,,Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO2 op, zorgen ze voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden ze water vast in droge tijden”, aldus de initiatiefnemers.

Bij de uitdeelactie worden verschillende soorten boompjes uitgedeeld die goed passen in de tuin en goed zijn voor bijen, vogels en insecten. Het plantmateriaal is op te halen bij de groene bomenrotondes in Doorn, Maarssen en Benschop (Lopikerwaard). Geïnteresseerden kunnen maximaal vijftig boompjes ophalen, afhankelijk van de beschikbare soorten op de locatie. 

Meer informatie en aanmelden kan via www.planboom.nl/utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie