De jeugd heeft de toekomst. Leuke activiteit voor het goede doel: de Mini Roparun.
De jeugd heeft de toekomst. Leuke activiteit voor het goede doel: de Mini Roparun. Bron: Team Amazing

Tiende Roparun voor Team Amazing

3 februari 2020 om 07:02 Maatschappelijk

AMERONGEN Voor de tiende keer loopt Team Amazing dit jaar tijdens het Pinksterweekend de Roparun, een estafetteloop van ruim 500 kilometer van Bremen of Parijs naar Rotterdam. Dit allemaal om geld op te halen voor het goede doel, steun voor palliatieve zorg van kankerpatiënten. Vorig jaar haalde Team Amazing met al hun acties bijna 65.000 euro op, dit jubileumjaar gaan ze voor een nog mooiere opbrengst.

Wilco Willemse

,,Een mooi rond getal, daar streven we naar", aldus Theo Deur, teamcaptain van Team Amazing. ,,We hebben er al weer mooie acties op zitten, maar er komt ook nog heel veel aan. De teller staat voor dit jaar al op 15.000 euro, maar daar kan, moet en komt nog veel meer bij. In de negen edities die we al mee hebben gedaan hebben we al bijna 350.000 euro bij elkaar gelopen en daar zijn we hartstikke trots op."

,,Er doen jaarlijks meer dan driehonderd teams mee en vorig jaar en het jaar daarvoor eindigden we met onze opbrengst op de zesde plaats. En podiumplek in ons jubileumjaar zou mooi zijn."

ACTIES In de regio zijn verschillende evenementen van Team Amazing inmiddels bekend. Myra Lith fietst mee met de lopers: ,,Inmiddels zijn sommige acties niet meer weg te denken, zoals de oliebollenverkoop, de Popkwis, dit jaar in Amerongen en in Leersum en de Koploop. En voor Disco at the Castle zijn alle 250 kaarten elk jaar binnen een paar dagen uitverkocht en houden we wachtlijsten bij, daar wordt echt naar uitgekeken."

MINI ROPARUN Een actie die heel leuk is en vaak behoorlijk wat oplevert, is de Mini Roparun. Lith: ,,We gaan dan langs op scholen waar we wat vertellen over het goede doel. Dat is vaak heel indrukwekkend. We vragen de kinderen dan om ons te helpen en organiseren de Mini Roparun, een sponsorloop tijdens de Koningsspelen."

,,Dit jaar hebben al tien basisscholen in Utrechtse Heuvelrug toegezegd om mee te doen, waaronder alle basisscholen in Amerongen en Leersum. We hebben goede hoop dat ook alle scholen in Wijk bij Duurstede aanhaken. We zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen op 17 april, dus wie kan en wil is van harte welkom."

TEENAGE DISCO Een nieuwe activiteit is dit jaar de Teenage Disco at the Castle. ,,Op dezelfde dag als voor de volwassenen, maar dan een paar uurtjes eerder", legt Lith uit.

,,Het Koetshuis van Kasteel Amerongen is dan al mooi aangekleed en alle techniek staat er al in. Voor de Teenage hebben we Doornse DJ BastiQ weten te strikken. Hij draait bijvoorbeeld ook op de teenage feesten bij Brothers. We hopen dat veel jeugd tussen 10 en 14 jaar komt meefeesten op 15 februari."

LOKAAL Team Amazing kan zelf goede doelen aanbrengen bij de Roparun. Deur: ,,We proberen dat dan lokaal te doen. Zo hebben we vorig jaar een cheque van 65.000 euro voor een nieuwe inrichting mogen geven aan Hospice Duurstede. Ook dit jaar hebben we een lokaal goed doel aangedragen, namelijk het realiseren van een tuinhuis bij Hospice De Wingerd in Amerongen. Het zou mooi zijn als we daar in ons jubileumjaar een mooie bijdrage aan kunnen leveren."

SPORTGALA Team Amazing is dit jaar genomineerd voor de Sportprijzen 2019 van Utrechtse Heuvelrug, categorie 'Sportstimulans'. Deur: ,,Dat vinden we een hele eer! Daaruit blijkt dat we goed werk leveren met onze inzet. We doen het graag en goed en de nominatie is een stukje extra waardering."

Tijdens het Sportgala op 7 februari in De Binder wordt de winnaar bekend gemaakt.

advertentie
advertentie