Burgemeester Frits Naafs draagt de soepwedstrijd een warm hart toe
Burgemeester Frits Naafs draagt de soepwedstrijd een warm hart toe Cees Keur

Strijd om Gouden Soeplepel van start

5 oktober 2019 om 13:41 Maatschappelijk

AMERONGEN Vorige week was in Allemanswaard de aftrap van de Gouden Soeplepel, een wedstrijd voor alle Heuvelruggers om de lekkerste soep te maken. Tijdens 'Heel Amerongen Soept' riepen burgemeester Frits Naafs en de organisatie van de soepwedstrijd iedereen op om mee te doen. De wedstrijd zal 24 januari 2020 plaatsvinden.

Wilco Willemse

Twee jaar geleden was de wedstrijd een groot succes. In een bomvol cultuurhuis in Doorn werd de soep van Jan Diederen toen gekozen als beste soep. Annemarie Zwanink van de organisatie: ,,Het soepen is op veel plekken in Nederland inmiddels een succes. Logisch, samen een verbindt en soep is nou typisch zo'n maaltijd waar verschillende ingrediënten samen iets moois maken. Een metafoor voor tal van belangrijke dingen in het leven. Vijf jaar geleden begonnen we met Dorpssoep in Leersum en inmiddels worden er in bijna elk dorp in Utrechtse Heuvelrug en op veel plekken daarbuiten gesoept."

GOUDEN SOEPLEPEL In de Heuvelrug wordt nu voor de tweede keer een soepwedstrijd georganiseerd. Zwanink: ,,In de soep moet een lokaal ingrediënt zitten en een verhaal bij de soep is belangrijk. Verder moet 'ie natuurlijk goed smaken. In de Jury zitten onze burgemeester en Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt."

WORKSHOPS In aanloop naar de wedstrijd zijn er verschillende workshops te volgen voor soepliefhebbers. ,,Slagerij Van Dijk geeft een workshop 'Soep met ballen' in De Binder in Leersum en in Amerongen is een workshop 'Broodspecials' voor iets lekkers bij de soep. Inschrijven kan via www.goudensoeplepel.nl, wees er snel bij want vol is vol."

advertentie
advertentie