Lachwondershop
Lachwondershop Aafke Holwerda

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

7 november 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 november

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos.

Open lachwondershop: lach voluit!
20:00 Dorpsstraat 26
Lach voluit en verwonder je! - open lachwondershops in Sansoma te Doorn: 7, 14 & 21 november. Wayra presenteert 'lachwondershops': een heerlijke reis met elkaar waarin onze lach het middel is voor: Stress release: let go Spelen: let's play! Elke avond is wel 5 workshops in één. Lachen is gezond voor je lijf: breekt overschot aan stresshormonen af (cortisol en adrenaline), en je maakt endorfinen aan. Deelname per keer 15,- euro. Meer info en online aanmelden: www.wayra.nl/heel-heuvelrug-lacht

Driebergen-Rijsenburg

Stilte-ontmoeting
14:45 Parklaan 7
Iedere eerste donderdag van de maand -feestdagen uitgezonderd- is er gelegenheid deel te nemen aan de stilte-ontmoeting in de Parklaankerk. Vanaf kwart voor twee staat de kring klaar. De bijeenkomst is sober van opzet. Een inleidende ontspanningsoefening, een meditatieve tekst en een muzikale omlijsting leiden het stilte-moment in. Na afloop is er gelegenheid om met een kop thee de ontmoeting af te ronden. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. Een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten is welkom.

Leersum

Kunst & Muziekavond
17:00 Kerkplein 10
Kunstgilde Heuvelrug houdt een kunst- en muziekavond op donderdag 7 november, tussen 17.00 - 20.00 uur. Naast het luisteren naar muziek van dit keer 'Sooner trend', kan ook de beleving kunstzinnig verbeeld worden. In de pauze worden soep, groentetaart en drankjes geserveerd. Entree: 5,- euro incl. maaltijd en materiaal. Aanmelden bij: henriette.d.horlings@gmail.com of bobvanhelten@ziggo.nl

8 november

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur kunt u terecht voor hulp en advies over computer en tablet bij een deskundige vrijwilliger van de Inloop Driebergen.

Maarn

Lezing beeldend kunstenaar Herman Tjepkema
20:00 Trompplein 5
In gesprek met beeldend kunstenaar Herman Tjepkema. Over de vraag 'wat is kunst'? Dit is de tweede avond van een serie van drie avonden georganiseerd door Maarn Wijzer- de laatste is op 13/12 - waarin beeldende kunstenaars komen vertellen over hun werk en opvattingen. Tjepkema gaat in op de vraag of het kijken naar en waarderen van Kunst alleen een kwestie van persoonlijke smaak is of dat er criteria bestaan die je persoonlijke smaak overstijgen en waar je juist wel over kunt twisten? Aanmelden via www.maarnwijzer.nl of op de avond zelf. Kosten: 12 euro p.p.

9 november

Heuvelrug

Speelgoedbeurs
9:00 Lekdijk Oost 19
Speelgoedbeurs van Speel-o-theek Katrein te Wijk bij Duurstede van 9.00-13.00 uur in de judohal op Sportpark Marienhoeve-West.

Doorn

Expositie Atelier Purple Doorn
11:30 Dorpsstraat 67
Zaterdag 9 november om 12.00 uur opent burgemeester Naafs de kleurrijke expositie van de Doornse kunstenaar Dianne Rebergen in haar Atelier Purple aan de Dorpsstraat 67 in Doorn.

Helende Collages in de Mantelzorgweek
13:00 Dorpsstraat 26
Helende Collages, een eenvoudige, creatieve manier om contact te maken met je intuïtie. Speciaal in de week van de mantelzorg gaan we aan de slag met de insteek: 'Mijn mantel', het koesteren en verzorgen van je eigen omhulling. Informatie op Sansoma.nl/helende-collages-maken/ of direct aanmelden via tobeor@planet.nl

Salemat Makan - Smakelijk eten
16:00 Kerkplein 4
Genieten van een heerlijke ter plekke gekookte Indische maaltijd in Cultuurhuis Doorn. Roy Grünewald, de verteller en zijn zus Hedy, de kok nodigen u uit voor een 'kumpulan', een Indische familiebijeenkomst. Het diner wordt live gekookt onder het genot van de nodige verhalen en start om 16.00 uur in Cultuurhuis Doorn aan het Kerkplein in Doorn. Kaarten te koop via www.bibliotheekzout.nl/theater en kosten 36,- euro p.p. inclusief diner.

10 november

Amerongen

Drie werelden van Escher, workshop
14:00 Tabakslaan 11
Tijdens deze workshop wordt, naar voorbeeld van Escher, een 3D schilderij laag voor opgebouwd: de vissen, het water en de blaadjes en de weerspiegeling van de bomen in het water. De workshop die bedoeld is voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. Saskia Peper is holistisch tekendocent en geeft al jaren creatieve teken-, schilderlessen en workshops. Prijs 15,- euro. Aanmelden: www.cursusprojectamerongen.nl

11 november

Maarn

Koffieochtend met brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Maandag 11 november van 10:00 tot 12:00 uur kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Maarn onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens. Later in het seizoen veilen we de dekens.

Driebergen

Workshop Duurzaamheid
10:00 Buzzigburglaan 1
Maandag 11 november van 10 tot 12 uur geven Anneke Gerkema en Miranda Hoeksema van Crosse Nature in de Bibliotheek in Driebergen een workshop om zelf praktisch aan de gang te gaan milieuvriendelijker te leven. Deze workshop gaat vooral over alle kleine dingen die je zelf kunt doen. De toegang is gratis en het is niet nodig je vooraf op te geven.

Leersum

Alzheimer Café
13:30 Hoflaan 29
Maandagmiddag 11 november is er in de Binder, Hoflaan 29 te Leersum weer een Alzheimer Café. Het thema deze middag is Rouw en verlies. De sprekers zijn Pien Gouka van Monuta NL en Fred Cohen van Alzheimer NL. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie en vragen over vervoer Alzheimer Nederland afd Zeist e.o.: Bob Kniese 06-53250003

13 november

Driebergen-Rijsenburg

Samen soepen bij de Inloop Driebergen
12:00 Oranjelaan 73
Elke woensdagmiddag Samen Soepen en spelletjesmiddag bij de Inloop in Driebergen. Vrijwilligers en bezoekers koken en eten samen soep. Na afloop is er gelegenheid om een spelletje te spelen of mee te doen aan de wandelgroep van de inloop. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts €7,00. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Historische Landgoedwandeling
13:30 Oude Arnhemse Bovenweg 3
Een rondwandeling langs historische plekken op het landgoed. Vertrek om 13:30 uur vanaf de Historisch tuin van Bartiméus, Driebergsestraatweg 44 Doorn. Rond 15:30 wordt de wandeling afgesloten met een consumptie met koek. Kosten 5,- , maximaal 12 deelnemers en opgeven bij het theehuis.

Driebergen-Rijsenburg

Samen wandelen in en om Driebergen
13:30 Oranjelaan 73
Doet u mee? Samen aan de wandel in de omgeving van Driebergen. Vertrek vanaf de Inloop Driebergen, elke woensdagmiddag van 13.30-15.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie? Janneke Stoevelaar 0611587327

14 november

Leersum

Workshop over duurzaamheid
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 14 november van 10 tot 12 uur geeft Gerard van Wijk in de Bibliotheek Leersum een interactieve workshop over leefbaarheid en duurzaamheid. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek ZOUT vestiging Leersum is te vinden in De Binder aan de Hoflaan 31 in Leersum.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende biljartspel in de Cantina. Voor dames én heren. Iedereen is welkom.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie