Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Politie

Geen grote overtredingen bij integrale controle op bedrijventerrein Driebergen

17 april 2024 om 12:50 Overig

HEUVELRUG De politie, Omgevingsdienst, Stedin en het Platform Veilig Ondernemen hebben dinsdag 16 april een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in Driebergen-Rijsenburg. Deze controle was erop gericht om ondermijning aan te pakken en tegen te gaan. ,,Tijdens de controle zijn geen grote overtredingen gesignaleerd door de Omgevingsdienst’’, laat de gemeente weten in een persbericht.

Er is wel een aantal kleinschalige overtredingen geconstateerd door de Omgevingsdienst. Verder voldeden de bedrijven aan de wet- en regelgeving, gedurende de controle. De betrokken ondernemers en omwonenden waren over het algemeen positief over de controle. Ze zijn volgens de gemeente blij dat de overheid in de omgeving controleert, ten behoeve van een veilig woon- en werkklimaat.

ENIGE REGELMAAT

Tijdens een integrale controle kijken de toezichthouders en controleurs elk vanuit hun eigen specialisme naar de situatie in een pand. Dit kan bijvoorbeeld gaan over brandveiligheid, (illegale) bewoning of ondermijning. Deze integrale controles worden met enige regelmaat uitgevoerd om criminele activiteiten te signaleren en onveilige of overlastgevende situaties tegen te gaan.

ONGEWENSTE SITUATIES

,,Gezamenlijk met verschillende partijen werken we aan een veilige gemeente, waarin inwoners fijn wonen en ondernemers de ruimte krijgen. Juist daarom zijn dit soort controles belangrijk. Tijdens deze controles pakken we misstanden aan en beëindigen we ongewenste situaties. Daarmee proberen we te zorgen voor een veilige en fijne omgeving’’, aldus burgemeester Frits Naafs.

De gemeente meldt verder dat inwoners die een signaal van criminaliteit in de buurt vermoeden, contact op kunnen nemen met de wijkagent. Voor diegene die anoniem willen blijven, kunnen zich zonder naam of adres melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis) of via de website

advertentie
advertentie