Burgemeester Frits Naafs.
Burgemeester Frits Naafs. Matthijs van der Ven

Controle autobedrijven in Utrechtse Heuvelrug levert ‘enkele overtredingen’ op

Overig

HEUVELRUG Een grote controle door onder meer de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de Belastingdienst bij verschillende autobedrijven in de gemeente heeft vrijdag ,,enkele overtredingen’’ opgeleverd. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Ook de politie, Omgevingsdienst Utrecht, het UWV,  Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en gasnetbeheerder Stedin deden mee aan de controle. ,,Bij deze controle zijn verschillende aspecten gecontroleerd, zoals de naleving van milieu- en bouwvoorschriften en het gebruik van elektriciteit. Bij een aantal bedrijven zijn enkele overtredingen geconstateerd. Deze worden opgepakt en later nogmaals gecontroleerd. Verder zijn er geen bijzonderheden waargenomen en dat doet gemeente en samenwerkende partners veel deugt’’, meldt Utrechtse Heuvelrug in het persbericht.   

De controle maakt deel uit van het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug (IVP) 2019-2022. Hierin hebben de gemeenten Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, de politie en het Openbaar Ministerie gezamenlijk afspraken gemaakt over de aanpak van criminaliteit. De eerste stap hierbinnen is om te controleren of de bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. 

Bij horeca- en exploitatie inrichtingen vinden de controles met verschillende partners regelmatig plaats, zo meldt de gemeente. Burgemeester Frits Naafs: ,,Gemeente Utrechtse Heuvelrug is in 2018 gestart met het uitvoeren van integrale controles bij autobedrijven. Vanaf 2020 vinden de integrale controles in deze gemeente ook plaats in het buitengebied en bij agrarische bedrijven. Als inwoners vermoedens hebben dat iets niet klopt, kunnen zij dit altijd melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. En dat is dan geen politie, maar een onafhankelijke organisatie met een meldpunt. Alert blijven en melden draagt bij aan een veilig ondernemersklimaat. Uiteraard kunnen inwoners met hun vraag of idee voor een veiligere gemeente altijd terecht bij ons via veilig@heuvelrug.nl.” 

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19