Controle door Staatsbosbeheer op de Utrechtse Heuvelrug
Controle door Staatsbosbeheer op de Utrechtse Heuvelrug Staatsbosbeheer

Grote controle in natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug

13 januari 2021 om 12:07 Natuur en milieu

HEUVELRUG Zes personen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een proces verbaal gekregen omdat ze zich buiten de toegangstijden ophielden in natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug. Dat meldt Staatsbosbeheer in een persbericht.

Meerdere toezichthouders hielden een grote controle waarbij uiteindelijk ook elf mensen een waarschuwing ontvingen. Het is voor iedereen verboden om tussen zonsondergang- en opkomst de natuurterreinen te betreden. De natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug worden overdag druk bezocht en daardoor zijn de dieren genoodzaakt om hun voedsel ‘s nachts te zoeken. Om dit mogelijk te houden voor de dieren zijn de gebieden ‘s nachts gesloten, meldt Staatsbosbeheer. 

De organisatie ontving signalen dat er steeds meer mensen de natuurgebieden bezoeken na zonsondergang. ,,Dit kan variëren van een avondwandeling met of zonder hond, een buitenrit te paard of een fietstocht over de mountainbikeroute, al dan niet in groepsverband”, meldt de organisatie in het bericht. Onder meer de boa’s van Staatsbosbeheer en diverse gemeenten hebben hun krachten gebundeld om de natuur van de Utrechtse Heuvelrug te beschermen.

Komende periode zullen er meerdere controles worden uitgevoerd, zowel overdag als na zonsondergang. Een overtreding van de regels kost minimaal 100 euro exclusief administratiekosten. Staatsbosbeheer vraagt iedereen om bij het bezoeken van natuurgebeden de borden te lezen om te zien welke regels er gelden. ,,Geef de natuur de rust op de momenten en plaatsen waar dat van u gevraagd wordt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie