Afbeelding
Archief BDUmedia

Integrale controle bij autobedrijven Utrechtse Heuvelrug

Overig

UTRECHTSE HEUVELRUG Gemeente, politie, Omgevingsdienst Utrecht en Stedin hebben op woensdag een controle uitgevoerd bij verschillende autobedrijven in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Bij deze controle zijn verschillende aspecten gecontroleerd, zoals de naleving van milieu- en bouwvoorschriften en het gebruik van elektriciteit. 

Bij een aantal bedrijven zijn enkele milieuovertredingen geconstateerd. Verder zijn er geen bijzonderheden geconstateerd. 

De integrale controle maakt deel uit van het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug (IVP) 2019-2022. Hierin hebben de gemeenten Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, de politie en het Openbaar Ministerie gezamenlijk afspraken gemaakt over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De eerste stap hierbinnen is om te controleren of de bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Door actief te controleren en eventuele misstanden consequent aan te pakken dragen de gemeenten bij aan een veilig ondernemersklimaat.

Bij horeca- en exploitatie inrichtingen vinden de integrale controles met verschillende partners regelmatig plaats. Burgemeester Frits Naafs: ,,Gemeente Utrechtse Heuvelrug is in 2018 gestart met het uitvoeren van integrale controles bij autobedrijven. Vanaf 2019 vinden de integrale controles in deze gemeente ook plaats in het buitengebied en bij agrarische bedrijven. Als inwoners vermoedens hebben dat iets niet klopt, kunnen zij dit altijd melden bij de politie via 0900 88 44. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 70 00. En dat is dan geen politie, maar een onafhankelijke organisatie met een meldpunt. Alert blijven en melden draagt bij aan een veilig ondernemersklimaat. Uiteraard kunnen inwoners met hun vraag of idee voor een veiligere gemeente altijd terecht bij ons via veilig@heuvelrug.nl.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30